Giresun Ticaret Borsa'sı “A” Seviye


Giresun Ticaret Borsa'sı “A” Seviye

Giresun Ticaret Borsası 'TOBB Akreditasyon Sistemi Denetimini’ başarıyla geçti. Beş yıldızlı hizmet yarışına 2010 Yılında katılan Giresun Ticaret Borsası, Türk Loydu Denetçileri İlker GÜR tarafından gerçekleştirilen ara denetimi başarı ile tamamladı.

Giresun Ticaret Borsası’nın akreditasyon kılavuzuna göre 13 ana madde başlığında 365 alt başlıklı kriterde yapılan denetimde, çalışmaların üst düzeyde olduğu,  diğer akredite oda ve borsalara örnek çalışma ve projelerinin bulunduğu belirtildi. Denetimde Giresun Ticaret Borsasını temsilen Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Temel YANIKOĞLU, Meclis Üyesi Halil AK ve tüm borsa personeli hazır bulundu.

Denetim sonrası değerlendirmeleri ile düşüncelerini aktaran Türk Loydu Denetçisi İlker GÜR, “Sisteminizde Birçok Oda/Borsa da olmayan örnek uygulamalar var. Tüm çalışma arkadaşlarınızın uyumu ve sisteme hâkimliği gerçekten çok başarılı. Takım ruhunuz takdire Şayan. Borsanız TOBB beklentilerine uygun bir şekilde, üyelerinin ve bölgenizin hizmetindedir ve hizmet kalitesini akreditasyon süreciyle birlikte daha ileriye taşımıştır. Bu Kapsamda başarılarınızın devamını diliyorum. İncelemelerim sonucu TOBB Akreditasyon Standardı kapsamında “A” seviye borsa olduğunuzu açıklıyorum. ” Şeklinde konuştu.

Yapılan denetim sonucu belgelendirme 03.02.2016 tarihinde T.O.B.B binasında düzenlenen 11.Dönem Akreditasyon Sertifika Töreninde T.O.B.B Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU tarafından yapıldı.

Akreditasyon Sistemi Nedir?

Türk Oda/Borsa Sisteminin; Oda/Borsalar arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda/Borsa Sisteminin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda/Borsa Sistemlerinin birbirine yakınlaşmanın sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyumunun sağlanmasıdır.

Bu çerçevede,  EUROCHAMBRES ve İngiltere Ticaret Odası (British Chamber of Commerce) işbirliği çerçevesinde İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamalarını dikkate alarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modelini geliştirmiş ve 2005 yılına kadar projeyi İngiltere Ticaret Odası ile birlikte yürütmüştür.

Akreditasyon Modeli 2005 yılından itibaren TOBB tarafından yürütülmüş olup,  2008 yılında yapılan çalışmalar sonucunda Borsalar da sürece dahil edilmiş ve model kapsamındaki çalışmalar TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi olarak uygulanmaya başlamıştır.


Yayın Tarihi: 03/02/2016