Samsun Otoshow Fuarı Başlıyor


Samsun Otoshow Fuarı Başlıyor

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, KOSGEB, ODD Otomotiv Distribütörleri Derneği, SOYS Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları işbirliği ile hazırlanan “SAMSUN OTOSHOW FUARI 2016”, 2.Otomobil, Ticari Araçlar, Bisiklet, Motosiklet ve Aksesuarları Fuarı, 2 - 7 Eylül 2016 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Fuar açılışı öncesi Anemon Otel’de bir basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısına konuşmacı olarak katılan, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, SOYS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Görgülü, Samsun TSO Yönetim Kurulu sayman üyesi Yiğit Tören, TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Servet Seçer fuar ve sektör ile ilgili görüşlerini paylaştılar.

Sektörün İlk Fuarı

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz toplantının açılışında yaptığı konuşmasında şunları söyledi;  “Samsun Otoshow Fuarı sektörde yılın ilk buluşması olacak. Ülkemiz ihracatının önemli kısmını üstlenen ve yeni yatırımlar ile payını büyüten otomotiv sektörünün önemli üretici ve ithalatçı firmalarının katılımıyla hazırlanan, firmaların son model araçlarını sergileyeceği SAMSUN OTOSHOW FUARI otomotiv sektöründe yılın ilk fuarı olma özelliği taşıyor.  Otomotiv sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri Samsun’da ikinci kez tek çatı altında sunmayı hedefleyen, konusunda bölgesinin en etkili ve profesyonel buluşması olan fuarımız, iki ayrı salonda düzenlenecektir.

Bölgemizin ticari buluşma merkezi Samsun’da, 2014 yılında 92.000’i aşkın kişi tarafından ziyaret edilen, bölgenin en büyük ve kapsamlı organizasyonunda, dünya markalarının katılımı ile Samsun başta olmak üzere tüm bölgeden gelmesi hedeflenen 100.000 ziyaretçiyle kaliteli, eğlenceli ve profesyonel bir fuar yaşanacaktır.

Otomotiv sektörü için çok önemli

Fuarın otomotiv sektörü için çok önemli olduğunun altını çizen SOYS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Görgülü, Fuarın otomotiv sektörü için çok önemli olduğunu belirterek; " sektör olarak Samsun’da bir fuar daha gerçekleştireceğiz, bu fuarda katkısı olan bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.  2016 zor bir seneydi.  Umarım ülkemiz bu fuardan menfaatler kazanır. Amacımız, işlerimizi geliştirmek kadar ülke ekonomisinin büyümesine de katkı sağlamaktır" dedi.

Samsun ekonomisine katkı sağlayacak

Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören de konuşmasında  "2016 yılının ilk Otoshow Fuarı'nın Samsun'da düzenlenmesi bizim için büyük bir şans. Samsun TSO olarak her zaman fuarlara katkı vermeye hazırız. Otoshow Fuarı'nın da 100 bin ziyaretçiye ulaşarak Samsun ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Samsun 2.Otoshow Fuarı; 02-07 Eylül 2016 tarihlerinde 11.00 – 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir“.


Yayın Tarihi: 31/08/2016