Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Çocuklarını Kabul Etti


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Çocuklarını Kabul Etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile beraberindeki öğrenci ve öğretmenleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her nesil sonrakine daha iyi bir Türkiye devretmekle mükelleftir. Bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlara da umut kaynağı olacak bir Türkiye’yi ancak bu şekilde inşa edebiliriz” dedi.

Aralarında şehit çocuklarının ve engelli çocukların da bulunduğu küçük konuklarının her biri ile ilgilenerek sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde bir konuşma yaptı.

Ağırladığı çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yıl dönümünde, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. 23 Nisan 1920’de açılan meclisimizin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını tazimle yâd ediyorum” dedi.

Misafiri olan çocuklara makam odası ve kütüphanesini gezdirerek onlara çok kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların isteği üzerine Mehmet Akif Ersoy’un “Zulmü Alkışlayamam” şiirini okudu. Kabulde, misafirler arasında bulunan görme engelli İrem Fitos, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a piyano çalarak mini bir dinleti sundu. Dinletinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, İrem Fitos’a Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bazı programlarda piyano çalması teklifinde bulundu.

Misafirleri arasında bulunan şehit çocuklarıyla ayrı ayrı ilgilenerek kendileri ile sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklarla birlikte sanal ortamda balık tutma ve futbol oynadı, onlara çocuklara futbol ile ilgili taktikler verdi.

Eşi Emine Erdoğan’ın da kendisine refakatiyle, çocuklarla birlikte öğle yemeği yiyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulün bitiminde çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 22/04/2016