Büyük Anadolu Hastaneleri'nden YEPAŞ'ta Seminer


Büyük Anadolu Hastaneleri'nden YEPAŞ'ta Seminer

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özge Piri Mantar, Yeşilırmak Elektrik Parakende Satış A.Ş. (YEPAŞ) bayan yönetici ve çalışanlarına "Kadın Hastaları ve Tedavi Yöntemleri" konulu seminer verdi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından sosyal sorumluluk çerçevesinde bilgilendirme amacıyla düzenlenen sağlık seminerlerinin bir yenisini daha Yeşilırmak Elektrik Parakende Satış A.Ş.'de (YEPAŞ) gerçekleştirildi. 

KURUMLARINDA BİLGİLENDİRİLİYORLAR

Seminerde konuşan Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, "Hastane olarak hem Samsun ve çevre il ve ilçelerinde gerçekleştirdiğimiz sağlık seminerlerimizin bir yenisinde daha sizlerle bir aradayız. Bilgilendirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz programımızda alanında uzman doktorumuz kurumunuza gelerek öğrenmek istediğiniz konular üzerine bilgi sahibi yaparak aklınıza takılan sorulara da yanıt verme fırsatı oluyor. Şimdiden sizlere sağlıklı bir yaşam dilerken, desteklerinden ötürü YEPAŞ'a teşekkür ediyorum" dedi.

MİYOMLARA DİKKAT

Daha sonra Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özge Piri Mantar tarafından verilen seminerde bayan yönetici ve çalışanlarına "Kadın Hastaları ve Tedavi Yöntemleri" konulu bilgiler verildi. 

Op. Dr. Özge Piri Mantar, kadınların sıkça rastladığı hastalıklar hakkında bilgilendirirken özellikle 40 yaşın üstündeki kadınların %30’unda görülebilen, iyi huylu rahim kası tümörü olan miyomlar konusunda uyardı. 

SORULARA YANIT VERDİ

Çoğu kez bulgu vermeyip ultrasonla tesadüfi olarak saptanan miyomların, rahim içindeki yerleşim yerine göre aşırı vajinal kanama, kasık ağrıları, sık idrara gitme isteği, kabızlık, gebelikte düşük ve kısırlık gibi durumlara neden olabileceğini belirten Op. Dr. Özge Piri Mantar, kadınların sağlıkları açısından mutlaka belirli periyotlarda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı tarafından muayene edilmesi gerektiğini de hatırlattı. 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özge Piri Mantar daha sonra kendisine iletilen sorulara yanıt verdi.


Yayın Tarihi: 13/09/2018

Diğer Resimler

Büyük Anadolu Hastaneleri'nden YEPAŞ'ta Seminer
Büyük Anadolu Hastaneleri'nden YEPAŞ'ta Seminer