Anneler Karşılıksız Sevginin Sembolüdür


Anneler Karşılıksız Sevginin Sembolüdür

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin “Anneler Günü”nü kutladı.

Mesajında annelerin sevgi, şefkat, mücadele ve özverinin sembolü olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz şunları kaydetti:

“Sevgi ve şefkatin, mücadele ve çilenin sembolü en kutsal varlıklarımız olan annelerimiz, insanlığın var oluşundan bugüne kadar sabrı ve sadakati, cesaret ve özveriyi tek bir çatı altında buluşturmayı karşılıksız başarabilen en kıymetli varlıklarımızdır.

Dünyada anne sevgisinin yerine konabilecek başka hiçbir değer yoktur. Fedakâr annelerimizi sadece bir günle sınırlı olarak hatırlamak şüphesiz ki onlara yapılacak en büyük hatadır. Bu düşünceden hareketle, onlara yılın her gününde hak ettikleri saygı, sevgi ve güler yüzü fazlasıyla göstermeli, hayır dualarını almalı, kırıcı ve incitici davranışlardan mutlaka uzak durmalıyız. En mutlu anlarımızda olduğu gibi, başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde sığındığımız, her daim yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimizin tek beklentisi, bizlere gösterdikleri sevgi ve ilgiyi onlara da hissettirmektir. Annelerimizden öğrendiğimiz sevgi, özveri ve hoşgörü, yaşamımız boyunca kabul etmemiz ve gelecek kuşaklara da öğretmemiz gereken ortak değerlerdir.

Bu duygular ile başlarımızın tacı, kalplerimizin ilacı, yuvalarımızın mimarı başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, her birine ayrı ayrı sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.”


Yayın Tarihi: 06/05/2016