Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı Ordu’da Başladı


Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı Ordu’da Başladı

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliği yaptığı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Büyükşehir Belediyeleri 4. Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı başladı.

Kocaeli, Bursa ve Kayseri’den sonra dördüncüsü Ordu’da yapılacak çalıştaya 25 büyükşehir belediyesinden 80 kişi katılacak.

Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) konusundaki en son gelişmelerin, bilgi ve tecrübelerin paylaşılacağı çalıştayın açılışına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Genel Sekreter Bülent Civelek, Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun, daire başkanları, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve diğer büyükşehir belediyelerinin ilgili personelleri katıldı.

CBS’Yİ EN ETKİN KULLANAN BÜYÜKŞEHİRLERDEN BİRİYİZ

Üç gün sürecek çalıştayın açılışında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, CBS konusunda çok iyi bir noktada olduklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilk kurulduğumuzda CBS konusuna hakim, alanında uzman kişilerden oluşan teknik bir ekibimiz vardı. Bu sayede ilk günden itibaren birçok çalışmamızda CBS’yi aktif olarak kullanmaya başladık ve devam ediyoruz. Bununla birlikte yatırımlara yön verme noktasında Başkan olarak, uygulama yapacağımız alanları sistem üzerinden görmemiz yetmiyor, karış karış gezip bilmemiz gerekiyor” dedi.

GİDERLERİ AZALTTIK, GELİRLERİ ARTTIRDIK

Başkan Yılmaz, konuşmasının devamında Ordu Büyükşehir Belediyesinin kuruluş aşamalarından bugüne kadar yaşanan süreçler ve büyükşehir belediyelerinin durumuyla ilgili de bilgi vererek, “Personel giderlerini %44’ten %18’e düşürdük. Toplam gelirler içerisinde merkezi bütçe haricindeki gelirlerin payını %6’dan %30 seviyelerine çıkardık. İnşallah 2019 yılına kendi ayakları üzerinde duran, yılda 400 milyon yatırım yapan ve devraldığımız 320 milyonluk borcu da ödemek suretiyle, borçsuz bir belediye olarak girmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

3 GÜN SÜRECEK ÇALIŞTAYDA CBS İLE İLGİLİ BİLGİLER VE TECRÜBELER PAYLAŞILACAK

Türkiye Belediyeler Birliği Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksel Koçak, belediyeler arasında yardımlaşma ve dayanışmanın sağlanması ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılmasını teşvik etmeye çalıştıklarını belirterek, katılımcıların çalıştay süresince belediyelerin karar destek mekanizması olarak faaliyet gösteren coğrafi bilgi sistemleri konusunda bilgi alışverişinde bulunacağını söyledi.

CBS platformu adına söz alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Emre Yaylagül ise belediyelerde CBS’nin altyapıdan üstyapıya, numaratajdan ulaşıma kadar birçok alanda kullanıldığına dikkat çekerek çalıştay süresince güncel teknolojileri, sorun ve çözüm önerilerini değerlendireceklerini ifade etti.

Eğitimden kültüre spordan sağlığa imardan çevre korumaya, cenaze hizmetlerinden kentsel dönüşüme kadar hayatın her alanında hizmet üreten, üstelik bu hizmetlerin tamamına yakınını belli bir mekânda gerçekleştiren belediyeler için çok yararlı araçlar ve fırsatlar sunan Coğrafi Bilgi Sistemlerini tüm yönleriyle masaya yatırılacağı çalıştay 3 gün boyunca devam edecek ve 18 Ekim 2017 Çarşamba günü sona erecektir.

CBS İLE NELER YAPILABİLİR?

CBS her türlü veriyi konumla ilişkilendirir, kolay, anlaşılır ve kullanışlı bilgilere dönüştürerek, başta karar vericiler olmak üzere herkesin hayatını kolaylaştırır.

CBS ile her türlü arama ve sorgulamalar kolayca, üstelik konum temelli olarak yapılabilir. En karmaşık süreçleri bile tamamen anlaşılır hale getirilebilir.

Sunduğu etkin iletişim olanaklarıyla yanlış anlaşılmaların önüne geçer, haberleşme ve koordinasyonu kolaylaştırır.

Olası sorunları ortaya çıkmadan tahmin edebilir, tedbirlerinizi önceden alabilirsiniz. Çeşitli alternatiflere göre seçeceğiniz farklı senaryoların olası sonuçlarını görebilir, alacağınız kararların olası etki ve sonuçlarını doğru bir biçimde tahmin edebilirsiniz.


Yayın Tarihi: 15/10/2017