Çocuklarımız, Umudumuz ve Geleceğimizin Güvencesidir


Çocuklarımız, Umudumuz ve Geleceğimizin Güvencesidir

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Yılmaz mesajında, “Bugünün küçükleri ve yarının büyükleri çocuklarımız, güçlü Türkiye’nin inşasında yer alacaktır” dedi.

Başkan Enver Yılmaz, kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi:

23 Nisan, Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, bağımsızlığı ve egemenliğini tüm dünyaya haykırdığı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ifadesi ışığında, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin bütün dünyaya ilan edilişinin 98. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olup, 23 Nisan 1920 tarihi bizim olduğu kadar, dünya tarihi için de çok önemli bir dönüm noktasıdır. Milli irademiz ve millet egemenliğimizin en bariz göstergesi olan bu önemli günü bayram olarak kutlayan bugünün küçükleri ve yarının büyükleri çocuklarımız, güçlü Türkiye’nin inşasında yer alacaktır.

Geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan çocuklarımızı seviyor ve önemsiyoruz. Kalplerindeki masumiyet ve gözlerindeki ışıkla yarınlarımızı aydınlatan çocuklarımızın sağlıklı bir aile ve toplum yapısı içinde büyümelerini temenni ediyorum. Evlatlarımızı her konuda en iyi şekilde eğitmek ve onlara gereken ilgiyi her ortamda göstermek en önemli görevimiz olarak devam edecektir. 

Bugün bizlere düşen görev, teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere vatan ve millet sevgisiyle emanet ederek geleceğin büyük bilim adamları, siyasetçileri, bürokratları ve her alanda örnek olacak meslekleri yapacak çocuklar yetiştirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, siz sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünya çocuklarına bu bayramı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı ifade ederek saygı ve sevgilerimi sunuyorum.


Yayın Tarihi: 21/04/2018