Samsun Şehidini Gözyaşları İle Uğurladı


Samsun Şehidini Gözyaşları İle Uğurladı

Mardin Nusaybin İlçesinde PKK’lı teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 25.04.2016 Pazartesi günü hayatını kaybederek şehit olan Samsunlu Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz için Havza Aslançayırı Mahallesi Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Camiye getirilen şehidimizin cenazesi, binlerce Samsunlu tarafından tekbirlerle karşılandı.

 Burada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Erhan Usta, Kemal Zeybek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Vali Vekili Mehmet Ali Karatekeli, İlçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, askeri, adli ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaşın katılımı ile cenaze namazı kılındı.

 Kılınan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Sonrasında şehidimiz Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz’ın  naaş-ı, okunan Kur'an-ı Kerim eşliğinde Aslançayırı Mahallesindeki köy mezarlığında toprağa verildi.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı şehidimizin babası Mecit Yılmaz’a öperek teslim etti.

 


Yayın Tarihi: 26/04/2016