Çiğdem Karaaslan OMÜ’lülerle Kahvaltıda Buluştu


Çiğdem Karaaslan OMÜ’lülerle Kahvaltıda Buluştu

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyinin düzenlediği kahvaltı programında Üniversitenin yerli ve uluslararası öğrencileriyle bir araya geldi.

Rektörlük Yemekhanesi’ndeki kahvaltı programına; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural, Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul ve AK Parti Samsun il yöneticileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılışında ilk olarak söz alan Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul konuşmasının başında, şehitlerimizi sevgi ve minnetle yâd ederek “Aziz vatanımız için şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların bize miras olarak bıraktığı aziz vatanımız ve toprağımız için bizler de canımızın son pahasına kadar mücadele edeceğiz ve bu yolda gerekiyorsa canımızı vermeye hazırız; tıpkı bin yıl önce aziz ecdadımızın bu topraklar için şehadete yürümeleri gibi.” ifadelerini kullandı.

“Üniversiteler ülkelerin dinamizmidir”

Buluşmada her fakülteden öğrencilerin, yine Üniversitenin sosyal yönünü temsil eden topluluk üyeleri ve üniversitenin çok renkliliğini gösteren uluslararası öğrenci dostlarının bulunduğunu söyleyen Konsey Başkanı Oğul, sahip oldukları misyon ve değerleri şu sözlerle açıkladı: “Bizler öğrenciler olarak şuna inanıyoruz: Üniversiteler şehirlerin kalbi, milletlerin geleceğe atılan adımları ve ülkelerin dinamizmidir. Bizler de gençlik olarak bu uğurda çalışmaya her zaman hazırız ve hazırlıklıyız. Yoğun programına rağmen bugün burada bizlerle birlikte olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Çiğdem Karaaslan’a Hanımefendiye, desteklerinden ötürü Sayın Rektör Hocamız Prof. Dr. Sait Bilgiç’e, emekleriyle bu güzel ortamı sağlayan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza çok çok teşekkür ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum.”

“Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz”

Sözlerine “Bugün bu güzel buluşmada Meclisimizin en başarılı ve Samsunumuzun kıymetli vekillerinden Çiğdem Karaaslan Hanımefendi ve değerli çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelmekten çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” şeklinde başlayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekâtı’na vurgu yaparak “Ülkemizin huzur ve güvenliği adına bugün sınırlarımızın ötesinde kurulmak istenen terör devletine engel olmak için hayatlarını ortaya koyan nice gençlerimiz ve askerlerimiz mücadele vermekteler. Onları sevgi ve minnetle selamlıyoruz; Allah yâr ve yardımcıları olsun. Aziz şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Bizler birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece de bütün bunların sonunda inşallah galip olarak çıkacağız ve dünyanın mazlum ve mağdur milletlerinin ümidi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Yürekler ortak değerler için atıyorsa diğer ayrılıkların önemi yok”

Bu buluşmanın çok önemli olduğuna işaret eden Rektör Bilgiç “Vatan, millet, devlet, bayrak dediğimizde eğer yürekler birlikte atıyorsa diğer ayrılıkların hiçbir önemi yok; diğer farklılıkları kaşımanın hiçbir anlamı yok. Bu nedenle özellikle sizlerin yani gençlerin bunun farkında olması ülkemizin geleceği açısından çok önemli.” diye konuştu.

“Bu başarılarımızı daha yukarı taşıyacağız”

Konuşmasına, OMÜ’nün gelişimini güçlü ve ciddi bir şekilde sürdürdüğünün altını çizerek devam eden Rektör Bilgiç sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkeye, topluma ve içinde bulunduğu şehre ve bölgeye yararlı olabilmek için imkânlarımızı Üniversite olarak en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Türkiye’deki üniversiteler içerisinde ilk bine giren üniversitelerden biri olduk. Yine Üniversitemiz dünyanın yaklaşık 104 ülkesinden kendine öğrenci çekiyor ve yabancı uyruklu bu öğrencilerimizin sayısı 3800’ü geçmiş durumda. İşte OMÜ bu çalışmalarının ve hizmetlerinin karşılığında da Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin değerlendirmesi sonucunda ‘eğitim ihracatı’ kategorisinde Türkiye’deki üniversiteler arasında 2.’lik ödülünü aldı. İnşallah bu başarılarımızı daha yukarılara taşıyacağız; hem bilgi üretiminde hem de eğitim ve insan kaynakları konusunda.”

Rektör Bilgiç, konuşmasını davete icabet eden Çiğdem Karaaslan ve emekleriyle bu ortama katkı sunan personele teşekkür ederek noktaladı.

“OMÜ yaklaşık yarım asırlık tecrübesiyle Samsun’un en önemli değerlerinden biri”

Başta Üniversite Yönetimi ve Öğrenci Konseyine konukseverliklerinden dolayı teşekkür eden ve kahvaltıya eşlik eden bütün öğrencilere şükranlarını sunan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise OMÜ’nün yaklaşık yarım asırlık somutlaşmış tecrübesiyle kentin en önemli değerlerinden biri olduğunu vurgulayarak bilimsel altyapısı ve öğrenci-akademisyen kalitesiyle OMÜ’lü olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

“Üniversite bitirmek hayata farklı bir pencereden bakabilmektir”

Kendisinin de Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde doktora yaptığını ve bu anlamda öğrencilerle ortak noktaları olduğunu kaydeden Karaaslan “Akademik hayatın ne kadar önemli olduğunu bilen ve hâlâ bunu sürdürmek için gerçekten çaba gösteren biriyim. Neden? Çünkü bu dünyanın bize vermiş olduğu en önemli şey; farklı bakış açısı ya da farklı bakış açılarını kazanma kabiliyeti. O yüzden üniversite bitirmek sadece bir meslek edinmek anlamına gelmemeli. Bu aynı zamanda hayata farklı bir pencereden bakabilmek demek.” sözlerine yer verdi.

OMÜ’nün âdeta bir mıknatıs gibi hem ülke çapında hem de uluslararası arenada bir çekim merkezi hâline geldiğine işaret eden Karaaslan kahvaltıdaki öğrenci profilinin de bunu kanıtladığını dile getirdi.

“Türk milleti hain darbe teşebbüsünün karşısında durdu”

Konuşmasında ülke olarak çok zorlu bir süreçten geçtiğimizi belirten ve sınırlarımızın ötesinden mücadele veren Mehmetçiğin Zeytin Dalı Harekâtı’na dikkatleri çeken Çiğdem Karaaslan, birlik ve beraberlikle bunun üstesinden geleceklerini söyledi. 15 Temmuz darbe girişimine de atıfta bulunan Karaaslan devamında şöyle konuştu: “Artık maalesef küçücük çocuklar dâhil bu ülkede darbe görmeyen hiçbir nesil kalmadı. Hepimiz gördük. Ben şöyle yorumluyorum bazen: Aynı acının böyle nesiller boyu aktarımı sanki. Ama inşallah bu son olacak. Çünkü ilk kez bir darbe Türkiye’yi geri götürmedi. Çünkü ilk kez bir hain plan işlemedi. İlk kez bir millet bu hain teşebbüsün karşısında durdu ve bu bizim ülke olarak -bırakın kaybettirmeyi- birlikte olmaktan nasıl bir güç aldığımızı hatırlatarak farklı bir noktaya taşıdı.”

“Türkiye çok farklı alanlarda mücadele veriyor”

Türkiye’nin günümüzde verdiği mücadelenin; bilimde, kültürde, sanatta ve dünya ile yarışılan bütün alanlarda yaşandığını işaret eden Karaaslan öğrencilere seslenerek “Neden bizler dünyanın tarihini değiştirecek, insanlığa belki bir noktada katkı sağlayacak yeni bir buluş, fikir ve hedefin hayalinin parçası olmayalım. Neden olmasın? Ecdadımız nice böyle insanlarla dolu. Bizim geçmişimizden güç aldığımız çok önemli referans noktalarımız var. Fakat dünyanın yarışı günümüzde sadece söylemler üzerinden yürümüyor. O yüzden hakkını vermek de bizlerin ve sizlerin sorumluluğunda. Yani kullandığımız teknolojinin nedenini, nasılını, nasıl daha iyisini üretebileceğimizi kendimize sormamız lazım. Her an yeni bir fikirle birlikte o düşünme kabiliyetimizi geliştirmemiz gerekiyor. Dünyada böylesine güçlü bir millet olmanın, böyle inançlı ve birbirine sıkı sıkıya sarılan, hiçbir ayrılığın ve gayrılığın ayıramadığı bir millet olmanın peşinde olmalıyız. İşte kendimizi bu alanlarda donattığımız zaman, geleceğe söz söyleyecek şekilde yetiştirdiğimiz zaman önümüzde hiç kimse duramaz. Bu nedenle el ele, kol kola verirsek, zihinlerimiz birleştirirsek değer üretebiliriz. O yüzden sizin üreteceğiniz projelere, sizin belirleyeceğiniz hedeflere, sizin hayallerinize ihtiyacımız var. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Sizleri seviyoruz ve bizler için çok değerlisiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Üniversitemizden çok güzel haberler alıyoruz”

Üniversite-sektör-şehir iş birliği konusunda Rektör Bilgiç’in samimi ve sıkı çalışmasını takdir ettiklerini vurgulayan Çiğdem Karaaslan, Samsun’un bu anlamda bir laboratuvar olduğunu ifade ederken “Üniversitemiz bütün bölümleri açısından bu iş birliği ve paydaşlığı mümkün kılıyor. Bu hususta her türlü desteği vermeye hazırız, şehir ve Üniversite iş birliğinin daha da güçleneceği bir dönem hayal ediyoruz. Üniversiteden çok güzel haberler alıyoruz. Eğitim ihracatında ODTÜ’den sonra ikinci olmamız bizleri gururlandırdı. İnşallah birinci olacağız.” dedi.

Kahvaltı programının ardından Çiğdem Karaaslan ve Rektör Bilgiç; öğrenciler ve protokolle birlikte Rektörlük binasının önünde günün anısını yaşatacak hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Şehit ailesinin acısını paylaştılar”

Protokol daha sonra öğrencilerle birlikte aynı otobüsle hareket ederek Afrin’de şehit düşen Samsunlu şehit Uzman Çavuş Burak Akalın’ın kent merkezindeki ailesine taziye ziyaretinde bulunarak onların acısını paylaştı.


Yayın Tarihi: 16/02/2018