ORMEK’te Eğitim Kursları Başladı


ORMEK’te Eğitim Kursları Başladı

Her yaştan vatandaşın bilgi ve beceri kazanmasına, zamanını verimli kullanıp sosyalleşmesi ve ev ekonomisine katkı sağlamasına yönelik eğitim veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında 2016-2017 eğitim öğretim dönemi başladı. Altınordu, Ünye ve Fatsa’da hizmet veren ORMEK şubelerinde kursiyer kayıtları ise devam ediyor.

120 FARKLI BRANŞTA KAYIT ALINIYOR

2015-2016 eğitim öğretim yılında 46 farklı branş ve 262 grupta 6320 kursiyere eğitim veren ORMEK,  bu yıl için çıtasını daha da yükselterek 120 farklı branşta kayıt alıyor.  500’e yakın değişik alanda kurs açabilme imkânı olan ORMEK şubelerinde, bu sene itibarıyla kadın üst giysileri, turistik ve hediyelik eşya, tezhip, hüsn-ü hat, keçe aksesuarları, ebru, özel gün ve nikâh şekeri yapımı, 4-6 yaş çocuk eğitimi ve çocuk etkinlikleri, takı tasarımı, butik çikolata, pastacı çırağı, resim, müzik ve gösteri sanatları, Kur’an-ı Kerim okuma, Osmanlıca, Arapça, İngilizce vb. branşlarda eğitim verilecek.

YENİ DÖNEM 43 GRUP VE 804 KURSİYERLE BAŞLADI

ORMEK Altınordu, Fatsa ve Ünye şubelerinde 2016-2017 eğitim öğretim dönemi; müzik ve gösteri sanatları alanında 12 grup ( piyano, gitar, keman, bağlama ), spor alanında 12 grup (step-aerobik, pilates), yabancı dil alanında 5 grup (İngilizce A1, İngilizce A2 ), kişisel gelişim alanında 3 grup (işaret dili), el sanatları alanında 5 grup (dantel anglez, elde Antep işi, elde beyaz iş, file işi), çocuk gelişimi ve eğitimi alanında 4 grup  ( 3-6 yaş, 4-6 yaş çocuk etkinlikleri ve eğitimi), bilişim teknolojileri ve ofis programları olmak üzere toplam 43 grup ve 804 kursiyerle başladı. Fatsa ORMEK’te hafif düzeyde zihinsel engelli kursiyerler için açılan dekoratif ev aksesuarları hazırlama kursu ise takdir ediliyor.

BAŞARILI KURSİYERLERE BAKANLIK ONAYLI SERTİFİKA

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ücretsiz verilen kurslar sonunda yapılan sertifika sınavlarında başarılı olan kursiyerlere yurt içinde geçerli Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika verilecek.

KURSLARDA DEVAM ZORUNLULUĞU ARANIYOR

Devam zorunluluğunun olduğu ORMEK’te kursiyerler, modüllü branşlarda herhangi bir modülün toplam saatinin %20'si kadar gelmediği takdirde o modülden başarısız sayılacak ve sertifika alma hakkını kaybedecek. Modülsüz branşlarda ise toplam ders saatinin %20'si kadar gelmediği takdirde o kurstan başarısız sayılan kursiyerler, sertifika alma hakkını kaybedecek ve 1 yıl boyunca ORMEK kurslarından faydalanamayacak.


Yayın Tarihi: 05/10/2016