Piazza AVM’de 21. Yüzyıl Becerileri ve Kodlama Eğitimi


Piazza AVM’de 21. Yüzyıl Becerileri ve Kodlama Eğitimi

Dijital çağın gerekliliği olarak gençlerin ve çocukların büyük ilgi göstermesini sağlayan kodlama eğitimi Piazza AVM farkıyla 16 Temmuz Pazar günü AVM etkinlik alanında gerçekleşti.

Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, minik misafirlerine de etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. 16 Temmuz Pazar günü saat 12.00 ile 20.00 arasında 1. Kat etkinlik alanında Canik Gençlik Konseyi Gençlik Meclisi ve TEGV tarafından verilen kodlama eğitimi ile 8-12 yaş aralığındaki çocuklara özel, algoritmik düşünme becerilerini kazandırmayı, yaratıcı düşünme gibi kabiliyetlerin gelişmesini amaçlandı.

Daha önce de Canik Kent Konseyi ve Gençlik Meclisi üyeleri Piazza AVM’de küçük yaş gruplarına kodlama eğitimi verilmişti. Ezberci, sorgulamayan, eleştiremeyen nesiller yerine 21.yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimi verilerek bu becerilerin aşılaması planlıyor. Belli yaş gruplarına kodlama eğitimi konusunda teorik ve pratik boyutlarıyla bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmakla beraber katılımcıların temel düzeyde kodlama eğitimi konusunda bilgi birikimine sahip olmasını sağlayan programa minik ziyaretçiler ve aileleri tarafından yoğun ilgi gördü.


Yayın Tarihi: 16/07/2017