Çarşamba’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği


Çarşamba’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği

Çarşamba Belediye Meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle etkinlikler düzenlendi. Çarşamba Göğceli mezarlığında şehitlik ziyareti ve ardından Rıdvan Paşa Camii’nde mevlit ile başlayan etkinlikler belediye meydanında devam etti. Meydan’da Kur’an tilaveti ve dualarla başlayan etkinlikler, ilahiler, şiirler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı konuşması, video gösterileri, konuşmalar ve 00:13’de okunan sela ile son buldu.

Çarşamba Belediye Meydanı’ndan düzenlenen programa Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, 15 Temmuz Gazileri Yaşar Besler, Selim Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan “15 Temmuz 2016 tarihinde fetö örgütünün çeteleri tarafından milletimize sıkılan kurşunlarla başlayan ve günün sabahında kontrol altına alınan o geceyi hep beraber yaşadık. O gece Çarşamba da herhangi bir durum olmadı ama olsaydı kadını ile yaşlısıyla genci ile hep beraber gazi olmak için şehit olmak için bu meydanı doldurmuştuk. Aramızda Yaşar Besler ve Selim Özdemir kardeşlerimiz var 15 Temmuz gecesi gazi olan iki genç arkadaşımız, Çarşambamızın gururları, onları canı gönülden tebrik ediyorum. 251 şehidimize Allah rahmet eylesin. Tedavisi hala devam eden gazilerimize Allah şifalar versin, kahraman gazilerimize Allah uzun ömürler versin. 15 Temmuz’u andığımız, şehitlerimizi yâd ettiğimiz, gazilerimizi şükranlarla andığımız bu gecede 15Temmuz 2016’daki gibi sizlerle beraberiz o gece meydanları nasıl doldurduysak günlerce nasıl nöbet tuttuysak bu gece de meydanlarda bir arada olmanın, bu nöbeti devam ettirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum ve hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım “Gerçekten Türk milleti asker bir millettir. Bu 3 sene önce darbe girişiminde genciyle, yaşlısıyla kanıtlanmıştır. 15 Temmuz’u değerlendirdiğimiz zaman bunun bir demokrasi mücadelesi olduğunu görüyoruz, milletin iradesine sahip çıkma mücadelesi olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz’a baktığımızda FETÖ ve işbirlikçilerinin seçilmişlere karşı, yönetime karşı, bu vatana, bu millete karşı bir darbe girişimleri olduğunu görüyoruz. Bizim milletimiz iradesine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz’dan sonra bizim demokrasimiz kazanmıştır” şeklinde ifade etti.


Yayın Tarihi: 15/07/2019