Çarşamba Türkiye’nin En Başarılılarından


Çarşamba Türkiye’nin En Başarılılarından

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Disiplinli mali yapımız ve yatırım performansımız ile Türkiye’nin en başarılı belediyelerinden birisiyiz.” dedi.

Çarşamba Belediyesi’nin son 15 yıldır disiplinli mali yapısı ile borçlarından arındığını, gelirinin yüzde 90’dan fazlasını yatırıma dönüştüren başarılı bir mali yapıya kavuştuğunu kaydeden Belediye Başkanı Dündar, “Nüfus kriterleri ve diğer kriterlere göre Çarşamba Belediyesi başarılı mali yapısı ve yatırım performansı ile Türkiye’nin en başarılı yönetilen belediyelerindendir. “dedi.

BAŞKAN DÜNDAR, “DOLU DOLU BİR 2019 BİZİ BEKLİYOR”

Devam eden yatırımlarla 2019’u dolu dolu karşılamaya hazırlandıklarını açıklayan Başkan Dündar, “2018 yılında Türkiye’nin birçok vilayetinden daha yüksek yatırımları Çarşambamıza kazandırdık. Sadece bu yıl içerisinde hiç borçlanmadan Belediyemizin öz kaynaklarıyla 85 milyon TL’yi aşan yatırım yaptık. Kentsel dönüşüm çalışmaları, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı (Millet Bahçesi), yeni şehir köprüsü, eğitim yatırımları ve sosyal belediyecilik hizmetlerimiz ile Türkiye’ye örnek oluyoruz. Çarşamba Belediyemiz tamamen bütçe disiplini içerisinde borçlanmadan, kendi mali yapısıyla hizmet ediyor. 2004 yılında borçlu devraldığımız Belediyeyi günümüzde hiç borçlanmadan hizmet edebilen 103 milyon bütçesi olan bir yapıya kavuştuk. Yatırımlarımızı aksatmadan ve durdurmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 23/12/2018