Haluk Tan İlkadım Belediyesi Başkan Aday Adaylığını Açıkladı


Haluk Tan İlkadım Belediyesi Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

Samsunlu İş İnsanı Haluk Tan, Şehit Ömer Halis Demir Salonunda düzenlenen programla AK Parti İlkadım Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı

Haluk Tan, burada yaptığı konuşmada; ‘’İlkadım'da doğdum, sokaklarında büyüdüm, İlkadımımıza sizlerin huzurunda bende ilk adımı atarak İlkadım için aday adaylığımı açıklıyorum" dedi.

"SAMSUN'A NE KADAR FAYDALIYSAK O KADAR SAMSUNLUYUZ"

Haluk Tan, İlkadım ilçesinde büyüdüğünü ve bu ilçenin kendisi için özel bir yeri olduğunu, şehrin her alanında katkı sağlama arzusuyla hareket ettiğini ifade ederek şunları söyledi;
"Küçükken yaşadığımız, hayal ettiğimiz noktaya şimdi bizler talip oluyoruz. Allah'ım inşallah hakkımızda hayırlısını nasip eder. Sizlerin desteğiyle, sizlerin gücüyle aday adayıyız inşallah. 1971'de Samsun'da doğdum. Bu şehir için elimden geleni karşılıksız yapmaya çalışan biriyim. Şimdiye kadar hep öyle olmaya dikkat ettim. Şu anda da çıktığım yolda emin olun ki herkesin tek tercihi Samsunluluk, Samsunculuk, Samsun'a ne kadar faydalıysak o kadar Samsunluyuz." dedi.

"BU ŞEHRİN EN ÖNEMLİ MARKASI SAMSUNSPOR"

Samsunspor'a olan sevgisini vurgulayan Tan, Samsunspor'un şehrin en önemli markalarından biri olduğunu ve bu kulübün şehrin bütünleşmesine önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Haluk Tan, "Samsunspor'a yaklaşık 30 yıl olmuştur üyeliğim. 30 yıldır hala devam ediyor. O süreçlerde eksik olmasınlar, takdir ettiler bizleri yönetimlerine aldılar. Hakkı Tomaç başkanımla başladı. En son İsmail başkanımızla beraber çok güzel bu şehre, bana göre Samsunspor hayat tarzıdır. Çünkü hem kırmızı beyaz anlamı, amblemi, logosu ve bu şehre kattıklarıyla, yaşattıklarıyla bu şehrin bana göre en önemli markası Samsunspor çünkü bazı şeyler vardır, şehirle bütünleşmiştir. Mesela bugün burada biz bir şey yaşıyoruz aslında, bu çok güzel bir şey. Farklı kesimlerden, farklı mesleklerden, farklı düşüncelerden insanları burada görebilmek çok mutluluk verici. Ama ben onun yanında bunun asıl ham maddesini oluşturan Samsunspor olduğunu hep düşündüm. Çünkü o tribünde bir galibiyette çok farklı düşünen insanların orada sarıldıklarını, sevindiklerini, şehrin bütünlüğünü nasıl sağladıklarını o anda görebiliyorsunuz. O yüzden Samsunspor bizim için çok önemli bir değerdir. Bu değerimizi hiçbir zaman bu şehirdeki hiç kimse hafife almasın, çünkü Samsunspor'un yeri Süper Lig'den daha yukarısıdır. Daha iyi yerler. İnşallah hep beraber bu şehre o katkıyı da sağlayacak gücümüz vardır." ifadelerini kullandı.

"SAMSUN ENDER İLLERDEN BİRİ"

Ayrıca, Samsun'un ticaret ve sanayi hayatına da aktif olarak katkı sağlayanlar ve üretenlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Haluk Tan, "Samsun'a baktığımız zaman, Türkiye'de hem demiryolu, hem denizyolu, hava ve karayolu gibi dört farklı ulaşım yolunun bir arada olduğu ender illerden biridir. Ancak, dediğim gibi, bu potansiyelimizi daha üst seviyelere taşımak için daha fazla yol almamız gerekiyor. Samsun'da üretim anlamında ciddi hamleler olduğunu görüyorum, markalar oluşmaya başladı. Özellikle otomotiv ve savunma sanayi alanındaki gelişmeleri çok değerli buluyorum. İş insanı olarak en zor işlerden birinin, insanları istihdam etmek, üretmek, şehre katkı sağlamak olduğunu gördüm. Bir kişi çalıştırmak bile büyük bir sorumluluk ve değer taşır. Ancak, bu insanların hak ettikleri değeri gördüğümüzden emin olmalıyız. Bu nedenle MÜSİAD Başkanlığı sürecimde, üyelerimizin herhangi bir sıkıntısı olduğunda elimden gelen gayreti göstermeye çalıştım. Başkanlığım sona erdiğinde ve öncesinde, bu konularda hassasiyetim bilinir. Çünkü işyerinde çalışan bir kişinin bile, hem devletimize hem de şehrimize katkı sağlayacak büyük bir değeri vardır. Son olarak, üretenlerin kıymetini bilmemiz ve onları desteklememiz gerektiğini vurgulamak istiyorum. Sanayici ve esnaflarımızı saygıyla selamlıyorum." şeklinde konuştu.

"İLKADIM İÇİN UYKUSUZ GECELERİMİZ BAŞKASININ DUASI OLACAK"

İlkadım ilçesinin Samsun'un en büyük ilçesi olduğunu ve bu ilçeye olan borcunu ödemek için aday adayı olduğunu, belediyecilik görevinin sorumluluk gerektirdiğini ve bu sorumluluğu yerine getirirken gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Haluk Tan  şunları söyledi, "Söylediğim gibi, İlkadım doğduğum sokaklarında büyüdüğüm bir yer ve daha iyi yerlerde olması gerekiyor. İlkadım 350 bin nüfusu olan bir ilçe, 52 vilayetten büyük; burada 61 mahallemiz var. Hele bazı mahallelerimiz ilçe nüfusu kadar büyük. En az 10 mahallenin nüfusu 10 binin üzerinde, dolayısıyla buraya biz borçluyuz. Ben, borçlu olduğumu düşündüğüm şehrimize borcumu ödemek için aday adayıyım. biz bu şehir için elimizden geleni yapmalıyız. Bu şehre katkı sağlamalıyız. Biz bu şehirde yaşıyoruz. Çocuklarımız burada büyüyecek ve onlar bu şehirde hayal kuracaklar. Ben hayallerini gerçekleştirmek için insanlara yardımcı olmak, destek olmak istiyorum. Balık vermek ve balık tutmak; bunları sağlarken bunları geniş kitlelere yapmanın yolu belediyeciliktir. O yüzden belki düzgün bir belediye başkanlığında uykusuz gecelerimiz bize başkalarının duası olacak. Belki koşuşturmacalarımız evimizden, ailemizden kopuş olacak, ama bizim yaptığımız bu güzellikler birileri tarafından dua olarak anılacak.
Aday adaylığı açıklamasının ardından Haluk Tan, Bestami Yazgan'ın "Gülü İncitme Gönül" şiirini okuyarak konuşmasını sonlandırdı.


Yayın Tarihi: 23/11/2023 - 12:26