Canik’ten Çocuklara Oyuncak Müzesi


Canik’ten Çocuklara Oyuncak Müzesi

Canik Belediyesi tarafından yapılan ve Karadeniz'de ilk olacak olan Oyuncak Müzesi çalışmaları devam ediyor. Müzenin yanı sıra bir de yerli oyuncakların üretileceği oyuncak atölyesi kurulacak.

Canik Belediyesi tarafından "yeni neslin inşası" anlayışıyla hayata geçirilecek olan Oyuncak Müzesi çalışmaları sürüyor. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde yer alacak olan ve Karadeniz'de de ilk olma özelliği taşıyan müze, sadece Samsun'da değil, Karadeniz Bölgesi'ndeki çocukların da uğrak merkezi olacak. Geçmişten günümüze oyuncakların yer alacağı müze sayesinde çocuklar oyuncaklarla gelişme imkânı bulacak. Müze yanı sıra kurulacak oyuncak atölyesinde çocuklar için yerli oyuncaklar da üretilecek.

YERLİ OYUNCAKLAR ÜRETİLECEK

Yeni neslin inşasında oyuncakların önemine işaret eden Başkan Osman Genç, "Geleceğimiz olan çocuklarımızı yabancı kültürden kurtarmak ve yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde yeni nesli inşa etmemiz için milli oyuncakları üretmemiz ve yerli oyuncak atölyesini hayata geçirmemiz gereklidir. Çocuklarımız Barbi bebekler, Süpermen'ler gibi yabancı hayal kahramanları yerine, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Karamurat gibi kendi kültürümüze ait kahramanların oyuncaklarıyla büyümelidir” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Kurulacak oyuncak müzesi geçmişten günümüze tüm kültürlere ait oyuncakları bünyesinde barındıracak ve Türkiye’nin en büyüğü olacak. Ayrıca kültürümüzü yansıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yerli oyuncak üretmeye şimdiden üretmeye başladık. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendiye, kurduğumuz atölyede üretilen bez bebeği hediye ettik ve kendileri çok beğendi" diye konuştu.

GELECEK NESİLLER İÇİN

Oyuncakların, çocukların yetişmesinde çok önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Başkan Genç, "Bizler çocukluğumuzda aldığımız eğitim, gördüğümüz değerler ile bugünlere geldik. Bugünün çocukları, günümüzde aldıkları eğitimle bundan 20, 30, 50 yıl sonranın büyükleri olacak. Dolayısıyla bugün çocuklarımıza ne kadar sağlıklı imkanlar sunabilirsek, gelecekte bu çocuklarımız o kadar donanımlı olacaktır. Onlar da bizden gördükleriyle kendilerinden sonraki nesillere bunu aktaracaktır. Mutlu çocuk, mutlu gelecek demektir. Bu nedenle bu müzemizi çok önemsiyorum" diye konuştu.

EMİNE ERDOĞAN BEĞENMİŞTİ

Çocuklara yapılan yatırımı geleceğe yapılan yatırım olarak gördüklerini ifade eden Başkan Osman Genç, "Çocuklarımız için ilçemizde Tiyatro Okulu kurduk. Şimdi ise çocuklarımız için kendi değerlerimize ait kahramanlardan oluşan Oyuncak Müzesi kuruyoruz. Hedefimiz, yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde yeni neslin inşası için ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir oluşturmak" şeklinde konuştu. 


Yayın Tarihi: 30/04/2017