Milletvekili Kemal Zeybek’ten Öğretmenler Günü Mesajı


Milletvekili Kemal Zeybek’ten Öğretmenler Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Zeybek’in mesajı şöyle

Çocuk her yaşta doğası gereği öğrenme çabası ile büyür. Ailede başlayan eğitim süreci, okul çağına gelindiğinde öğretmenle devam eder. Okula başlayan çocuk, ailesinin dışında öğretmeni ile tanışır.

Öğretmenler çocukların aileden uzak olarak bulunduğu, okul zamanlarında onların en büyük yardımcısıdırlar. Sadece okuma, yazma, bilgi aktarmayı yeterli bulmayan öğretmenler, öğrencilerin her sorunu ile ilgilenerek, aile ortamından sonra sıcak bir ortamın oluşmasını sağlarlar. Bu sıcak ortamın sağlıklı oluşmasına bağlı olarak, çocuklar sosyal ortama çabuk uyum sağlarlar. Karşılıklı güven duygularının oluşması öğrenme ortamını iyileştirir. Öğretmenlerin sağlıklı ortamlarda verdikleri eğitim, öğretimle başarılı, sağlıklı bireylerin yetişmesi sağlanacaktır.

Kalkınmanın ve gelişmenin temel şartı; Toplumun tamamının iyi eğitilmiş olmasına bağlıdır. Bir Milletin çağdaş ülkeler seviyesine erişebilmesi, eğitimin bilimsel yöntemlerle yapılması ile mümkündür. Kültür, Sanat, bilim, teknoloji, ekonomik alanlarda kalkınmış, ilerlemiş olan uluslar eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş toplumlardır.

Kurtuluş savaşı sonrası Mustafa Kemal Atatürk’e “işte memleketi kurtardınız, şimdi ne yapmak istersiniz” diye sorulduğunda. Atatürk”eğitim bakanı olarak milli irfanı yükseltmeye çalışmak en büyük emelimdir” diyerek eğitim ve öğretimin büyük önemine dikkat çekmiş ve bu alanda köklü değişikliklere imza atmıştır.

Latin alfabesinin kabul edilmesinden sonra 24 –Kasım-1928 tarihinde açılan Millet mektepleri ile okuma, yazma seferberliği başlatmış, Atatürk bu çalışmalara Başöğretmen sıfatıyla katılmıştır. Millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği tarih, her yıl öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

Öğretmen, Atatürk ilke ve devrimlerinin rehberliğinde insanları eğiten, doğru bilgileri aktaran çocuk ve gençlerin donanımlı yetişmesini sağlayan, yurdun dört bir yanında kutsal görev yapan öğretmenlerimizdir.

Öğretmenler günü öğretmenlerimizle, öğrencilerin ve velilerin arasındaki sevgi bağlarının zirve yaptığı gündür. Etrafını aydınlatan çocuklara, gençlere yeni ufuklar açan bilgiyle donatan, Bütün öğretmelerimizin öğretmenler günü kutlar; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize sevgi ve şükranlarımı sunarım.


Yayın Tarihi: 22/11/2016