Canik'ten 60 Bin Kişiye İftar


Canik'ten 60 Bin Kişiye İftar

Ramazan ayı boyunca vatandaşları Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ile mahallelerde kurulan İftar ve Gönül Sofraları'nda ağırlayan Canik Belediyesi, 17 günde 60 bin kişiye iftar vererek, gönülleri buluşturdu.

Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında her akşam Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda 3 bin kişiyi İftar Sofrası'nda buluşturan Canik Belediyesi, farklı mahallelerde kurduğu Gönül Sofraları ile de binlerce kişiye Ramazan'ın bereketini ve huzurunu yaşatıyor. Canik Belediyesi, Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nın yanısıra 200 Evler ve Tuzaklı gibi farklı mahallelerde kurulan sofralarda 60 bin kişiyi aynı sofrada buluşturdu.

7'DEN 77'YE HERKES BULUŞUYOR

Canik'te Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren ve 7'den 77'ye herkesi bir araya getiren Gönül Sofralarında, Samsunlularla birlikte Suriyeli, Iraklı ve Afganlı misafirler de iftarlarını birlikte açıyor. Ensar-muhacir ilişkisinin en güzel şekilde yaşandığı Canik’te, birlik ve beraberlik örneği sergileniyor. İftar sonları ise Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında her akşam farklı programların yanısıra Nostaljik Ramazan Evleri, çarpışan otolar, Osmanlı kıyafetli satıcılar ile Ramazan nostaljisi yaşanıyor.

SEVGİ SOFRALARI

Canik olarak büyük bir aile olduklarını belirten Başkan Osman Genç, "Bu sofralarda muhabbetimiz, komşuluk ilişkilerimiz artıyor. Tüm insanlarımız bir araya geliyor. Bugüne kadar 60 bin civarında insanımız iftar sofralarımızda buluştu. Hem ülkemizin, hem dünyamızın bu tür sevgi sofralarına ihtiyacı var. İstiyoruz ki, bu tablonun güzelliği tüm dünyaya yayılsın, insanlar birlik-beraberlik ve barış içerisinde yaşasın. Bütün insanlığın bu sofralardan yayılan mesaja ihtiyacı var" dedi.

‘AYNI EKMEĞİ PAYLAŞIYORUZ’

Mahalle iftarlarının çocuklar açısından da ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Genç, "Canik'te Ramazan her noktada, her mahallede ayrı bir güzellikte yaşanıyor. Çocuklarla beraber, zengin, fakir, yaşlı, genç ayırt etmeden bir aile gibi aynı sofranın etrafında aynı ekmeği, yemeği paylaşıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu Ramazan'da da bu kutlu ayın ruhuna uygun etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımızın ileride bu yılları hatırlayacak anıları olacak. Değerlerimizi geleceğe aktaracak olan çocuklarımıza Ramazanın maneviyatını yaşatıyoruz" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 22/06/2016