Canik'te Ramazan Dolu Dolu Geçecek


Canik'te Ramazan Dolu Dolu Geçecek

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle her yıl dolu dolu yaşanan Ramazan ayı, bu yıl da vatandaşları Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda Ramazan'ın manevi ikliminde buluşturacak. Her gün binlerce kişinin iftarı birlikte açacağı etkinlikler kapsamında küçükler ve büyükler için farklı programlar olacak.

Canik Belediyesi bu yıl da Ramazan ayı için dolu dolu bir program hazırladı. Her yıl geleneksel olarak Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan iftar sofrasının yanısıra yine her gün düzenlenecek farklı etkinlikler, vatandaşlara Ramazan ayının manevi iklimini yaşatacak. Birlik ve beraberliğin yaşanacağı Canik'te her gün binlerce kişi iftarını birlikte açacak. İftar sonrası ise mehteran, stand-up, jonklör, illüzyon, kukla. semazen gösterileri, Kur'an-ı Kerim ziyafeti, şiirler, ilahiler, ezgiler, Naat-ı Şerifler, ney dinletileri gibi her gün farklı etkinlikler düzenlenecek.

17 MAYIS'DA BAŞLIYOR

Ramazan ayı boyunca sürecek "Ramazan Günleri Etkinlikleri" kapsamında Ömer Akbaba, Kahraman Tazeoğlu, Fatih Akyıldız gibi isimler de sahne alırken, dünyaca ünlü hafızlar da  Kur'an'ı Kerim ziyafeti sunacak. Bu yıl 17 Mayıs'ta başlayacak etkinlikler kapsamında Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda her yıl olduğu gibi yine Ramazan Evleri ve çocuk oyun alanları olacak. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'ndaki etkinliklerin yanısıra Canik Belediyesi tarafından belirli mahallelerde de iftar sofraları kurulacak.

'AY-YILDIZIN GÖLGESİ ALTINDA'

Bu yıl da Canik'te vatandaşlarla birlikte ruhuna uygun bir Ramazan ayı yaşayacaklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz 'Ramazan Günleri Ekinliklerimizi' her yıl olduğu gibi bu sene de ay-yıldızlı belediye hizmet binamızın önünde, Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenleyecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu kapsamda, Ramazan evlerimiz, stantlarımız, iftar sofralarımız, çocuk oyun alanlarımız, şiirler, ilahiler, ezgiler, ney dinletileri, kukla gösterileri, Hacıvat-Karagöz gölge oyunları gibi bir çok etkinlikte vatandaşlarımızı buluşturacağız" dedi.

'DEĞERLERİMİZİ GELECEĞE AKTARIYORUZ'

Eski Ramazan günlerini Canik'te yeniden yaşatmayı amaçladıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Geçmişimizi ve değerlerimizi de geleceğe aktarmamız lazım. Biz Canik'te her çalışmamızda geçmişle bugünü buluşturuyoruz. Ramazan etkinliklerimizde de eski Ramazan günlerini çocuklarımıza yaşatarak geleceğe aktarmayı amaçlıyoruz. Ramazan kardeşliktir, paylaşmaktır. Biz de kardeşlerimizle Ramazan'ın bereketini, maneviyatını paylaşıyoruz. Şimdiden tüm vatandaşlarımızı Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kuracağımız iftar soframıza ve düzenleyeceğimiz Ramazan etkinliklerimize davet ediyorum" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 13/05/2018