Kadın Koordinasyon Merkezi 3 Aileye Daha Umut Oldu


Kadın Koordinasyon Merkezi 3 Aileye Daha Umut Oldu

İlkadım Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik ücretsiz eşya yardımlarıyla aynı gün içinde 3 aileye daha umut oldu.

Sürdürdüğü ikinci el eşya toplama ve bunları ihtiyaç sahipleriyle buluşturma çalışmaları kapsamında Kadın Koordinasyon Merkezi aynı gün içinde 3 ihtiyaç sahibi aileye soğuk kış günlerinde yürekleri ısıtan sobada,bazaya,yatak odasında,çekyat kanepesine, halısından koltuğuna varan kadar eşya yardımıyla veren el ile alan eli buluşturuyor. İlkadım ilçesinde ihtiyaç sahibi aileye katkı sağlayan bu hizmet, yardımseverlerin yaptığı tüm bağışlar görevli belediye personeli tarafından uygunluğu onaylandıktan sonra vatandaşların adreslerinden ücretsiz olarak teslim alınıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ise Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurularını yapıyor, ardından görevli personel tarafından durumları incelenip onaylanıyor. Sonrasında da titizlikle tasnif edilip hazır hale getirilen eşyalar, randevu sistemiyle ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine ulaştırılıyor.

‘’Bu işe kendimizi adadık’’

Türk milletinin geleneğinde ve yapısında var olan yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygusunun ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak noktasında gönüllü olarak yürüttüğümüz yardımlaşma hareketine ne kadar geniş kitleye ulaşabilirsek o kadar faydalı işler yapıldığına dikkat çeken Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Başkanı Lütfiye Demirtaş,’’ Şehrimizde sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı teşvik etmek, ilçemizin en ücra köşelerine kadar adaletli bir biçimde yaymak, fakirliği ve çaresizliği ilçe halkımızın kaderi olmaktan çıkarmak için gayretle çalışıyoruz. Gecemiz gündüzümüz, hafta sonumuz, bayramımız, tatilimiz yok. Bu işe kendimizi adadık. İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’ın destekleri ile ilçemizde sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini göstereceğiz’’ dedi.


Yayın Tarihi: 25/11/2019