Zamunda, Türkiye Birincisi


Zamunda, Türkiye Birincisi

Lovelet Alışveriş Merkezi bünyesinde yer alan Zamunda Eğlence Krallığı, Türkiye 8. ATRAX Star Ödüllerinde "En Başarılı Alışveriş Merkezi Eğlence Alanı" ödülüne layık görüldü.

Türkiye’de eğlence sektörünün ilk ve tek yarışması "ATRAX Star Awards"da -Eğlence ve Rekreasyon Ödülleri” İstanbul Fuar Merkezi içerisinde düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. Bu yıl sekizincisi düzenlenen tören kapsamında 13 kategoride 19 kurum ve kuruluş ödül alırken, "En Başarılı Alışveriş Merkezi Eğlence Alanı" kategorisinde, Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek tema parkı Zamunda Eğlence Krallığı birincilik ödülüne layık görüldü.

Jüri üyeleri içerisinde, REKÇAD kurucu başkanı Prof. Dr. Bülent GÜRBÜZ, The Land Of Legends Theme Park Genel Müdürü Cem TUNA, İstanbul Akvaryum Kompleksi İcra Kurulu Üyesi Akvaryum Genel Müdürü Dilek Gamze ÇAPANOĞLU gibi Türkiye ve dünyada sektörün önde gelen isimlerinin bulunduğu ATRAX STAR ödülleri, ATRAX Fuarı kapsamında sektörün en başarılı ürün ve projelerine sunuldu.

Türkiye'de Benzeri Yok

Ödülü kabul eden Lovelet Alışveriş Merkezi Mustafa Süzen, Zamunda Eğlence Krallığı'nın hem büyüklük hem de barındırdığı farklı etkinlik alanlarıyla Türkiye sınırları içerisinde eşsiz olduğunun altını çizerken, Zamunda'nın sadece çocuklara özel bir alan olmadığını yediden yetmişe herkesin ilgisini çekebilecek farklı kategorileri bir araya getiren bir proje olduğunu belirtti.

Tüm bölge halkından ilgi gören bir eğlence merkezi haline gelen Zamunda Eğlence Krallığı çatısı altında 7 bin 500 metrekare üzerine yayılmış 13 farklı etkinlik alanı bulunuyor. İllüzyon sahnelerinin ve göz aldatmacalarının yer aldığı Hokkabaz, sanal gerçekliği ziyaretçilerle buluşturan ZamundaVR, Türkiye’nin en büyük Ters Evi Zamunda House, zeka oyunları ve çocukların zihinsel gelişimini destekleyen çalışmalarıyla Akademi, playstation tutkunlarına ev konforu sunan odalarıyla Zamunda Play, çocuklara hem robotik kodlamayı öğrenme, hem de iki metrelik dev robotları kullanma fırsatı veren Robolab, nesli tükenmiş hayvanları ve zamanımızın vahşi hayatını konuklarına sergileyen SafariPark, yüz metrekarelik kum havuzuyla Beach, çocukların doğum günlerini kutlayabilecekleri Party, yorulan konukların dinlenmeleri ve birer fincan kahve yudumlamaları için Tropi Cafe, Lasertag heyecanını bölgeye tanıtan CounterLaser ve çocukların büyüklerin hayatını en ufak ayrıntısına kadar deneyimlemelerini sağlayan krallığın baş kenti Zamunda City…

Profesyonel Kadro

Zamunda Eğlence Krallığı’nın ziyaretçilerinin çok büyük bir bölümünün çocuklar olacağı göz önünde tutulduğunda, tam zamanlı çalışanların bu alanlarda eğitim almış olmalarına dikkat edildi. Çalışan kadrosunun oluşturulmasında, City başta olmak üzere görevlilerin çoğunluğunun çocuk gelişimi mezunu veya bu dalda sertifika sahibi, geri kalan çalışanların ise mutlaka çocuk eğitimi ve/veya yuva/kreş eğitmenliği konusunda tecrübe sahibi olmalarına önem verildi. Örneğin, Zamunda City’nin hastane, diş polikliniği ve itfaiye bölümlerinde çocuklara tam olarak meslek bilgilerini aktarabilmeleri adına bu sektörlerde görev almış veya lisans eğitimi almış çalışanlar bulunuyor. “Sağlık Bakım Teknisyenliği” ve “İtfaiye Eri” sertifikasına sahip çalışanlarımız uygun alanlarda ziyaretçilere en doğru bilgiyi aktarıyor.

Bunun yanında Zamunda Akademi'de robotik kodlama alanındaki uzman eğitmenler yer alıyor. Bunların yanında temizlik, teknik destek ve güvenlik başlıkları altında Lovelet Alışveriş Merkezi'nin profesyonel kadrosu Zamunda Krallığı'na da destek vermekte...

Pandemiyle Gelen Değişiklikler

Krallığın içerisinde yer aldığı Lovelet Alışveriş Merkezi'ni bölgedeki benzerlerinden ayıran en büyük fark açık alan konsepti üzerine inşaa edilmiş olması...

Pandemi sürecinde kapalı alanda yer alan diğer alışveriş merkezlerine göre, açık alan konseptiyle kamuoyunda daha güvenle bakılan bir konuma yerleşen Lovelet Alışveriş Merkezi içerisinde bulunan Zamunda da haliyle bu pozitif yaklaşımdan payını almakta… COVID önlemleri gereği, ziyaretçileri bulaşma riskinden uzak tutmak adına tüm havalandırma sistemleri tekrar düzenlenerek içerideki kirli havanın %100 dışarıya atılarak, ortama dışarıdan alınan %100 temiz havanın aktarılması sağlandı. Yine pandemi sürecinde klimaların hava sirkülasyonu kontrol altına alındı. Bunların yanında Alışveriş Merkezi girişlerinde eksiksiz olarak gelen tüm ziyaretçilere HES kontrolü yapılıyor.

Hikayesi olan bir eğlence merkezi

Zamunda Eğlence Krallığı, kalıcı olmak isteyen her markanın bir hikayesi, hedef kitlesiyle bağlantı kurabileceği bir noktası olması gerektiği anlayışı etrafında tasarlandı. Krallığın planlama aşamasında, çocuklarla bağ kurmak, sürekli hafızalarında yer etmek adına kendileriyle eş görebilecekleri yaş gruplarında karakterlerin yaratıldı. Bu karakterlere isimler vererek çevrelerinde hayali bir aile oluşturuldu. Bu karakterler gerek sosyal medya paylaşımlarında, gerek çocukların ve ailelerinin eline geçen müşteri kartı veya City içerisinde kazanılan Zilalar gibi fiziki ortamlarda da kullanılmaya devam edildi.

Ziyaretçiler, Zamunda Krallığı içerisindeki tüm alanlara tek bir alandan dolum yapılan Zamunda Müşteri Kartı ile girebiliyor. Her alan girişinde bulunan turnikelerde okutulan kartlardan alan ücreti düşülerek ziyaretçilerin kısıtlama olmaksızın istedikleri alana girmeleri sağlanıyor.

Krallık, sadece Samsun'un değil bölge halkının ilgi duyacağı, daha önce onlara sunulmamış deneyimleri bulmak ve tek bir çatı altında toplamak için yapılan uzun süreli bir araştırma ve planlamanın meyvesi. Çocukların sadece eğlenmesini değil, aynı zamanda dünya hakkında bir şeyler öğrenmesini de sağlıyor.

Tüm bu özellikleri ile beraber Türkiye'de bir benzeri daha olmayan Zamunda Eğlence Krallığı, Samsun Lovelet Alışveriş Merkezi içerisinde ziyaretçilerini bekliyor.


Yayın Tarihi: 26/02/2022 - 12:40