Canik'te Mahallelere Hanımlar Konağı


Canik'te Mahallelere Hanımlar Konağı

Kadınlara yönelik bir çok kültür, eğitim ve spor tesisleri ile kurs merkezlerini hizmete sokan Canik Belediyesi, şimdi de mahallelere Hanımlar Konağı kazandırıyor. Kuzey Yıldızı'nda Dilşad Hatun Hanımlar Konağı'nı tamamlayan belediye, Gaziosmanpaşa, Hasköy, Devgeriş ve Gölalan'a da bu yıl Hanımlar Konağı yapacak.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, seçim vaatlerini tek tek yerine getiriyor. Seçim öncesi söz veren Başkan Genç, mahallelere Hanımlar Konağı yapıyor. Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde yapılan Dilşad Hatun Hanımlar Konağı'nın çalışmalarını tamamlayan Canik Belediyesi, Gaziosmanpaşa, Hasköy, Devgeriş ve Gölalan Mahallelerinde de Hanımlar Konağı çalışmalarını sürdürüyor. Bu mahallelere de yıl sonuna kadar kadınlar için Hanımlar Konağı kazandırılması planlanıyor.

KADINLAR AİLENİN TEMELİ

Kadınların ailenin, dolayısıyla toplumun temeli olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Anneler çocuklarımızı yetiştiren, onları eğiten, geleceğe hazırlayan en önemli varlıklardır. Dolayısıyla kadınlarımız ailelerimizin temelini oluşturmaktadır. Bu bakımdan kadınlarımızın eğitimi, bilgili, donanımlı olması bizim için çok önemlidir. Kadınlarımız için 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi yaptık, kurs merkezleri açtık. Şimdi her mahallemizde hayata geçirdiğimiz Hanımlar Konağı ile özellikle uzak bölgelerdeki mahallelerimizde bulunan hanım kardeşlerimiz kurs, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilecek" dedi.

TARİHTEKİ TÜRK KADINLARIN İSİMLERİ

Kuzey Yıldızı Mahallesi'ndeki Hanımlar Konağı'nın tamamlandığını ve adını "Dilşad Hatun Hanımlar Konağı" koyduklarını belirten Genç, "İnşallah sırasıyla diğer mahallelerimizde de Hanımlar Konağı yaparak hanım kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Yaptığımız Hanımlar Konaklarına önemli Türk ve Müslüman kadınlarının isimlerini veriyoruz. Dilşad Hatun da bunlardan birisi. Böylece hem gençlerimiz, kadınlarımız tarihimizdeki önemli kadınları öğrenmiş oluyor hem de onların isimlerini yaşatıyoruz" diye konuştu.

SIBYAN MEKTEPLERİ DE VAR

Hanımlar Konaklarında kadınların her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler yapabilecekleri mekanlarınyanısıraSıbyan Okullarının da olduğunu ifade eden Başkan Genç, “En çok Sıbyan Okulu’nun olduğu yer Canik’tir. Burada bir yandan anneler gelişirken, bir yandan da çocuklarımız tıpkı geçmişimizdeki Enderun Mekteplerinde olduğu gibi özel ilgi alanlarına göre yetişecek ve kendilerini geliştirecekler. Yaptığımız Hanım Konakları ve Sıbyan Mektepleri şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 27/02/2016