Canik Projelerle Şahlandı


Canik Projelerle Şahlandı

Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik’e 4.5 Yılda 372 Milyon Türk lirası yatırım kazandırdıklarını söyledi

4.5 yılda ilçeye çok önemli projeler kazandırdıklarını belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik’i yeni proje ve yatırımlarla yeni kimliğine kavuşturduklarını ifade etti. Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik Belediyesi olarak ilçeye kazandırdıkları Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, Yeni Bulvar Yolu, Canik İş Merkezi, 4 adet yeni Hanım Konağı, Canik Ters Ev, Canik Meslek Edindirme Kursları (CAMEK), Şehr-i Canik Konağı, Canik Sıfır Atık Köyü, Canik Orman Okulu, Samsun’un en kapsamlı engelsiz parkı olan Uludağ Engelsiz Yaşam Parkı dâhil 25 yeni park, Canik İlçe Halk Kütüphanesi, Canik Gençlik Merkezi, Kuzey Yıldızı Sosyal Yaşam Merkezi, Canik Doğal Yaşam Merkezi, Yürüyüş Yolları ve Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfları ile ilçeye yeni bir imaj kazandırdıklarının altını çizdi.

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü Akıncı Nesillere İlham Oluyor

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde eğitimlerin yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “ Kuzey Yıldızı Mahallemizde 3096 metrekare proje alanı üzerine 4 katlı bir yapı olarak inşa ettiğimiz Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzde eğitimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Özel olarak oluşturduğumuz platform üzerine kurduğumuz AKINCI TİHA’nın gençlerimize ve çocuklarımıza ilham olduğu kampüsümüzde, 8 keşif alanı, Deneyap ve Girişimcilik Atölyelerimizin de dâhil olduğu toplam 10 atölye bulunuyor. Gençlerimiz ve çocuklarımız belediyemizin alanında uzman eğitmenleri eşliğinde bilim ve teknoloji alanında uygulamalı bir şekilde eğitim alırken, yeteneklerini keşfediyor” dedi.

Yeni Bulvar Yolu

Yeni Bulvar Yolu yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik’imizin ulaşımı rahatlatacak, vatandaşlarımıza güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sağlayacak Yeni Bulvar Yolumuzun yapım çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde bir yapıya sahip olacak Yeni Bulvar Yolumuzu tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Şehr-i Canik Konağı

Şehr-i Canik Konağı’nda, Canik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin hizmete girdiğini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “9008 metrekare proje alanı üzerine yapımı tamamladığımız Şehr-i Canik Konağımızı ilçemize kazandırdık. Canik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Şehr-i Canik Konağımız içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine girdi. İçerisinde vatandaşlarımızın son teknoloji diş ünitleri bulunan Canik Ağız ve Diş Merkezi’nin yer aldığı, ticari alanları ve kapalı otoparkı bulunan her anlamda örnek bir projeyi ilçemize kazandırdık” dedi.

Canik Ters Ev Eğlencenin Adresi Oldu

Canik Ters Ev’de şehir içinden ve şehir dışından vatandaşları ağırladıklarını ifade eden Başkan Sandıkçı, “ Kendine has konseptiyle görenlerin büyük ilgisini çeken, özel fotoğraf ve video alanları ile seyir terası bulunan Canik Ters Evimizde, şehir içinden ve şehir dışından misafirlerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Ücretsiz olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz Canik Ters Ev’de her yaş grubundan vatandaşlarımız keyifli dakikalar geçiriyor. Öğrencilerimiz, 372 metrekare proje alanı üzerinde yapımı tamamladığımız Canik Ters Evimizi gruplar halinde öğretmenleriyle birlikte ziyarete geliyorlar” ifadelerini kullandı.

Yeni Hanım Konakları Hizmette

İlçeye 4 adet yeni Hanım Konağı kazandırdıklarını ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı,“ Hanım kardeşlerimizi sertifikalı mesleki eğitimlerle buluşturduğumuz yeni Hanım Konakları’nı ilçemize kazandırdık. Gaziosmanpaşa, Kuzey Yıldızı, Karşıyaka ve Uludağ Mahallelerimizde kazandırdığımız 4 adet yeni Hanım Konağıyla, aynı zamanda hanım kardeşlerimize yeni sosyal ortamlar sunduk” şeklinde konuştu.

Canik’te Vatandaşlar Meslek Sahibi Oluyor

Canik Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’yla mesleki istihdama katkıda bulunduklarını ifade eden Başkan Sandıkçı, “ CAMEK’te kurduğumuz atölyelerimizde vatandaşlarımıza uygulamalı mesleki eğitim imkanı sunuyoruz. Vatandaşlarımız aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimler neticesinde sertifikalarını alarak meslek sahibi oluyor. Vatandaşlarımız farklı sektörlerde istihdam olurken, kimi vatandaşlarımız ise kendi işletmelerini açıyor. CAMEK’te vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Mobilya Tasarım Kursu, CNC Operatörü Kursu, Mobilya Döşeme Kesim Kursu ve Mobilya Döşeme Dikim Kursu olmak üzere dört farklı alanda eğitim vermekteyiz” diye konuştu.

Canik Orman Okulu

Canik’te çocukların ve gençlerin doğa ile iç içe eğitim aldıklarını belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “ Bu alanı çocuklarımızın ve gençlerimiz doğa ile buluşma noktası haline getirdik. 6190 metrekare proje alanı üzerinde bulunan 2 adet okul binasını yeniden restore ettik. Okulumuzun bahçe alanında çocuklarımız için açık ve kapalı derslik alanları, ekim dikim alanları, yeşil atıkların gübre dönüştüğü kompost alanı, macera parkuru ve fırın alanları yaptık. Öğrencilerimiz burada doğayı doğada öğreniyor. Doğa ile iç içe uygulamalı bir şekilde eğitim alıyor” dedi.

Sıfır Atık Köyü

Çocuklara ve gençlere sıfır atık ve geri dönüşüm konularında uygulamalı bir şekilde eğitim verdiklerini ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “ Samsun Millet Bahçemiz içerisinde 2000 metrekare proje alanı üzerinde yapımı tamamladığımız Sıfır Atık Köyümüzü her yaş grubundan vatandaşımız ilgiyle ziyaret ediyor. Sıfır Atık Köyümüzde çocuklarımıza ve gençlerimize sıfır atık, geri dönüşüm, küresel iklim değişikliği, yenilenebilir ve yenilenemez enerjiler üzerine uygulamalı eğitimler veriyoruz. Geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşturulan sanat eserlerinin de yer aldığı Sıfır Atık Köyümüzde, yeşil atıkların gübreye dönüştüğü kompost alanı da yer alıyor” diye konuştu.

Canik’e 25 Adet Yeni Park

4.5 yıl içerisinde Samsun’un en kapsamlı engelsiz parkı olan Uludağ Engelsiz Sosyal Yaşam Parkı ile birlikte 25 yeni park kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Sandıkçı, “ 4.5 yılda ilçemize toplam 27.111 metrekare alana yeni parklar kazandırdık. İlçemizde yapımını tamamladığımız, şehrimizin en kapsamlı engelsiz parkı Uludağ Engelsiz Yaşam Parkı, Gaziosmanpaşa, Kuzey Yıldızı ve Yavuz Selim Mahallelerimizde, yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve oyun alanlarıyla donattığımız parklarımızla birlikte 25 yeni parkımız ilçemize çok yakıştı. Yapım süreçlerini büyük bir titizlikle tamamladığımız parklarımızı ilçe halkımızın, çocuklarımızın hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.

Canik İlçe Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezi Hizmete Giriyor

Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde 1226 metrekare proje alanı üzerine yapımını tamamladıkları Kuzey Yıldızı Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde Canik İlçe Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezi’nin hizmete gireceğini ifade eden Başkan Sandıkçı, “ Öğrencilerimizin rahatlıkla ders çalışacağı, kitap çeşitliliğinin zengin olduğu Canik İlçe Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezimizi ilçemize kazandırıyoruz. Canik İlçe Halk Kütüphanesi ve Etüt Merkezi’ni iç tefrişat çalışmalarının ardından çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Canik İş Merkezi Yükseliyor

Canik İş Merkezi’nin ilçenin ticari yaşamında önemli bir rol üstleneceğini dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, sözlerini şöyle sürdürdü, “ Canik İş Merkezimizin yapım çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. 9145 metrekare proje alanı üzerinde yapımını tamamlayacağımız Canik İş Merkezimiz ilçemizin aktif ticari hayatını daha da canlandıracak. Yeni açılacak iş yerleriyle birlikte ilçemizin istihdam olanaklarında önemli bir artış sağlayacağız” şeklinde ifade etti.

Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfları

Canik Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfları’yla öğrencilerin bilişsel becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “ İlçemizdeki 24 okulumuzda, eğitici ve eğlenceli materyaller ile dizayn edilerek hazır hale girdiğimiz Canik Akıl ve Zeka Oyunları Sınıflarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Sınıflarımızda dünyaca bilinen tarihi zekâ ve strateji oyunları yer alıyor. Öğrencilerimizin eğlenirken öğrenmelerine imkân sunan zekâ ve strateji oyunları ile  öğrencilerimizin bilişsel becerilerini geliştirmelerini ve güçlendirmelerini hedefliyoruz. İlerleyen süreçte yeni Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfları’nın açılışını gerçekleştireceğiz” ifadelerinde bulundu.

Canik Doğal Yaşam Merkezi

İlçeye nefes aldıracak yeni yaşam alanları kazandırmaya devam ettiklerine işaret eden Başkan Sandıkçı, “ Hasköy Mahallemizde, 9200 metrekare proje alanı üzerinde yapımını tamamladığımız Canik Doğal Yaşam Merkezimizi ilçemize kazandırdık. Dinlenme alanları, oyun grupları ve yürüyüş yollarıyla vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Planlamalarımız dâhilinde ilçemize nefes aldıracak, yeşil dokusuyla hemşehrilerimizi karşılayacak yaşam alanları kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Canik Gençlik Merkezi

Canik Gençlik Merkezi’nde çocukların ve gençlerin vakitlerini verimli bir şekilde geçirdiğine işaret eden Başkan Sandıkçı, “ Canik Gençlik Merkezi’nde çocuklarımızı ve gençlerimizi sanat ve spor alanlarında ücretsiz kurslarla buluşturuyoruz. Birçok sosyal faaliyet çalışmasıyla bir araya getiriyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız ders çalışma alanları bulanan, ücretsiz kurs ve eğitim imkânlarıyla bir araya geldiği Canik Gençlik Merkezimizde yeni bilgiler öğreniyor ve vakitlerini verimli bir şekilde değerlendiriyor” şeklinde ifade etti.


Yayın Tarihi: 08/12/2023 - 10:18