Çanakkale Zaferi Cumhuriyetimizin Kuruluşu İçin Önemli Bir Adımdır


Çanakkale Zaferi Cumhuriyetimizin Kuruluşu İçin Önemli Bir Adımdır

Samsun Valisi Osman Kaymak “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘Yedi düvele karşı kazandığımız Çanakkale Zaferi; tarihten silinmek istenen bir milletin bütün imkânsızlıklara, o günün yokluk ve çetin şartlarına rağmen, aziz milletimizin yüksek irade ve sarsılmaz inancıyla verdiği mücadele destanıdır.  Milli tarihimiz ve dünya tarihini adeta yeniden şekillendiren, tarihte eşi benzeri olmayan Çanakkale Zaferi, bir kahramanlık destanı ve Cumhuriyetimizin kuruluşu için önemli bir adımdır.

Türk milletinin varlığını sürdürmek için mücadele verdiği Çanakkale Zaferi, tüm dünyaya Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu, Türk Milletinin varlığını her şeyin üzerinde tuttuğu bir destanın adı olup, bu destanın her satırında insanlık onuru, bayrak, mukaddesat ve vatan sevgisi vardır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.’ sözüyle Çanakkale’deki askerimizin manevi gücünü, vatan uğruna canını esirgemeyişini ve bu büyük zaferin hangi ruhla kazanıldığını gözler önüne sermektedir.

100 yıl önce Samsun’dan atılan adım ile başlayan milli mücadelemiz bitmemiş olup halen devam etmektedir. Ülkemize yapılan maddi ve manevi saldırılara karışı milletimiz, birik ve beraberlik içerisinde bulunarak en güzel cevabı vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105’inci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum.’


Yayın Tarihi: 17/03/2020