Samsun Valisi Osman Kaymak’tan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Mesajı


Samsun Valisi Osman Kaymak’tan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın merkezinde yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz feragat ve fedakârlıkların en yücesini yapmıştır.

Toplum ve aile hayatımızda kadının yeri çok önemlidir. Bir çocuğun yetişmesinde en fazla emek harcayan ve toplumu şekillendiren kadındır. Bu nedenle kadınların toplumda hak ettikleri yeri alması ve yasaların verdiği hakları layıkıyla kullanabilmeleri çok önemlidir.

Kadınların toplumsal hayatla bütünleşmeleri, toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine daha etkin bir şekilde katkıda bulunmaları, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları, sosyal güvencelerinin sağlanması ve hukuki sorunlarının çözüme kavuşturulması için, herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmesi gerekir.

İlimiz, kadın dostu kent olma adına taahhütte bulunan ve başta Valiliğimiz olmak üzere yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte birçok çalışma yapan kenttir.

Dünya Kadınlar Günü'nde, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kadınların sorunları dile getirilmekte, edinilen deneyimler paylaşılmakta ve kadınların toplumdan beklentileri vurgulanmakta, böylelikle kadınlar arası dayanışmanın en güzel örneklerinden biri sergilenmektedir.

Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, kadın haklarının iyileştirilmesi bakımından çalışmaların artarak devam etmesini diler, yürekleri sürekli sevgi dolu başta şehit anneleri, şehit eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım."


Yayın Tarihi: 07/03/2018