Büyük Zaferin 99. Yılını Kutlamanın Gurur ve Mutluluğu İçerisindeyiz


Büyük Zaferin 99. Yılını Kutlamanın Gurur ve Mutluluğu İçerisindeyiz

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Dağlı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Aziz Milletimizin ve kahraman ordumuzun bağımsızlık ve istiklal adına gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 99. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Milletimiz bu zaferle milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenleri unutulmayacak bir yenilgiye uğratarak tüm imkansızlıklara rağmen hürriyetinden ödün vermeyeceğini ve sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya göstermiştir.

Hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir hissiyatı olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösterici olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922 tarihinde eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile kutsal vatan topraklarımız düşman işgalinden temizlenmiş, aziz milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev; geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır.

Bu vesileyle İstiklal Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bugüne kadar mukaddes değerler uğrunda canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyor, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.“


Yayın Tarihi: 28/08/2021