Vali Şahin’den Büyükşehire Karla Mücadele Teşekkürü


Vali Şahin’den Büyükşehire Karla Mücadele Teşekkürü

Samsun’da aralıksız yağan kar yağışı sebebiyle il genelinde yürütülen karla mücadele çalışmalarının başarıyla sonuçlandığı açıklandı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD Samsun İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen karla mücadelede etkin bir çalışma yapıldığını ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, başka Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

   Samsun Valisi İbrahim Şahin, 19-26 Ocak tarihleri arasında yürütülen karla mücadele çalışmalarıyla ilgili AFAD Samsun İl Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Samsun İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yeşil, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, AFAD Samsun İl Müdürü Erkan Koparmal, Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar katıldı.

   Basın toplantısında 19-26 Ocak tarihleri arasında AFAD Koordinasyon Merkezi’ne 194 ihbar telefonu geldiğini ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, bunların büyük kısmının asılsız olduğuna dikkat çekti. İl genelinde karla mücadele çalışmalarının 520 personel, 294 araç ve 281 iş makinesi ile gerçekleştirildiği bilgisini veren Vali Şahin, yoğun kar yağışına rağmen her hangi bir can kaybı yaşanmamasının mutluluk verici olduğunu kaydetti.

   Bu seneki kar yağışının felaket derecesinde olmadığını dile getiren Vali Şahin, kar yağışının hayati öneme sahip su kaynaklarına, barajlara ve tarıma büyük faydası olduğunun altını çizdi. Kara yollarında ve köy grup yollarında olumsuz bir sıkıntı yaşamadıklarını vurgulayan Vali Şahin, “Karla mücadelede başarılı olduk. Kurumlarımız, çok iyi koordine oldu. Ciddi bir olumsuzluk yaşanmadan karla mücadeleyi atlattık. Başka Büyükşehir Belediyesi olmak üzere her birine teşekkür ediyorum. Karın erimesiyle birlikte şiddetli yağmurlar bekliyoruz. Olası bir sel tehdidine karşı vatandaşlarımızı tedbirli olmaya davet ediyoruz. “ ifadelerini kullandı. 


Yayın Tarihi: 26/01/2016