Bulvar AVM’de Otizmli Çocuklar İçin Şenlik Tadında Etkinler


Bulvar AVM’de Otizmli Çocuklar İçin Şenlik Tadında Etkinler

Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen spor ve müzik etkinlikleri ile otizme dikkat çekildi.

Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayının “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” olarak belirlenmesi ile tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da birçok etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliklerin en kapsamlısı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Bulvar AVM meydan alanında düzenlendi.

Program; Sevgi Seli Özel Eğitim Okulu halk oyunları gösterisi ile başladı ve 0-6 yaş çocuk grubunun Pon pon gösterisi ile devam etti. Meydan alanına kurulan masa tenisi, golf, badminton gibi spor platformları ile eğlenceli aktiviteler yapılırken, kurulan sahnede müzik dinletileri gerçekleştirildi. Sahnede otizmli çocuklarımız da performans sergilediler. Etkinliklere, Samsun Valisi Osman Kaymak da katıldı. Vali Kaymak, çocukların özel eğitim merkezleri ve okullarında yapmış oldukları sanatsal çalışmalarının sergilendiği stantları ilgi ile takip ederek alanda onlarla birlikte sohbet ederek otizmli çocuklarımız ile fotoğraf çekindi.

Otizme farkındalık sağlayabilmek adına “Otizmin Farkındayız Onların Yanındayız” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte hem çocukların hem de aile ve eğitmenlerinin dolu dolu gün boyunca eğlenerek, meydan alanında kurulan spor platformlarında keyifli vakit geçirdiler.


Yayın Tarihi: 04/04/2018