Bugünkü Demokratik Haklarının Kazanılması Cumhuriyet Rejimi İle Sağlanmıştır


Bugünkü Demokratik Haklarının Kazanılması Cumhuriyet Rejimi İle Sağlanmıştır

Samsun Valisi Osman Kaymak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yıldönümüne, bütün yurtta olduğu gibi, Samsun’da da, sevinç ve coşku içerisinde ulaşmış bulunuyoruz.

Kurtuluşa giden yolda ilk adım Samsun’dan atılmış, Milli Mücadele Ateşi Samsun’da yakılarak, Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda Anadolu’nun her tarafına alev alev bağımsızlık ateşi olarak yayılmıştır.

Cumhuriyetin ilanı, kurtuluş mücadelesinin Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde askeri ve siyasi alanda zafere ulaşmasının bir neticesidir. Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek kuvvet hiç şüphesiz ki milletin kendisidir.

Milletimiz; Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş ve bu değerlere sıkıca sarılmıştır. Karşılaştığı sorunları ve gelişme yolunda önüne çıkabilecek engelleri de cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir.

Cumhuriyet, bireyin haklarının korunduğu, bireyin yönetime katılma ve yöneticilerini seçme hakkının hukuki teminat altına alındığı, barışçıl ve insani değerleri en yüksek ideal kabul eden yönetim biçimidir. Vatandaşlarımız unutmamalıdır ki, bugün kullandıkları demokratik haklarının kazanılması da Cumhuriyet rejimi ile sağlanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.

Samsun, Cumhuriyet döneminde coğrafi konumuyla, güçlü tarımsal ve ekonomik yapısıyla,  kültürü ve eğitim seviyesiyle, bölgenin ve ülkenin önemli bir kenti olma özelliğini kazanmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti kendisine dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alma hedefi koymuştur. Samsun, olarak bizim de hedefimiz, Türkiye’nin ilk 10 ili içerisinde yer almaktır.

Bu amaçla hepimize bu hedefleri gerçekleştirmek için önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Geçmişte olduğu gibi, bugün ve bugünden sonrada aynı heyecanla gayretlerimizin devam edeceğine inancımız tamdır.

Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmanın hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olduğunu belirtiyor, her 29 Ekim’de yenilenen azim, kararlılıkla; Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum.’


Yayın Tarihi: 27/10/2017