Bu Vatana İhanet Hareketinin Bedelini Çok Ağır Ödeyecekler


Bu Vatana İhanet Hareketinin Bedelini Çok Ağır Ödeyecekler

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de şu anda milletin oylarıyla seçilmiş olan bir iktidar vardır. Aynı şekilde milletin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı vardır. Bizler görevimizin başındayız ve sonuna kadar da bu görevimizi Allah’ın izniyle yürüteceğiz. Ve bu işgalcilere ülkemizi asla bırakmayacağız, bunu bilmenizi istiyorum. Sonu iyi olacak” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup tarafından Türkiye’nin birlik ve beraberliğine yönelik gerçekleştirilen kalkışmanın ardından, bulunduğu Marmaris’ten ayrılarak İstanbul’a geldi.

Atatürk Havalimanı’nda yoğun bir vatandaş topluluğunun sevgi tezahüratları ile karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarının karşısına geçerek yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün öğleden sonra yaşanan bir hareketliliğin sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri içinde azınlıktaki bir grubun; ülkenin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü hazmedemeyen ve kabullenemeyen bu güruhun kalkışmayı gerçekleştirdiğini belirtti ve “Çok daha önceden söylediğim gibi paralel devlet yapılanmasının ta kendisiydi ve bu yapılanma tabii 40 yıllık bir sürecin neticesinde Silahlı Kuvvetlerimizin içinde de, Emniyet Teşkilatımızda da, devletin diğer kurumlarında da kendine yer bulmuş; her türlü kılığa, kılıfa girmiş ve bugünlere kadar da bu şekilde gelmişti” diye konuştu.

“BU KUTLU DAVAYA BAŞIMIZI KOYDUK”

Yapılan kalkışmanın bir ihanet hareketi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Bir ayaklanma hareketidir ve bu vatana ihanet hareketinin bedelini de tabii çok ağır ödeyecekler, bunu bir defa peşinen söyleyeyim. Yani burada milletin oylarıyla iş başına gelmiş olan bir hükûmete, milletin oylarıyla iş başına gelmiş Anayasa’nın ifadesiyle başkomutan olarak Tayyip Erdoğan’ı hazmedemeyişleri, bu iş onlar için bir bitiş olmayacak. Onlar hangi yola başvururlarsa vursunlar, şunu bilmelerini özellikle istiyorum ki; biz bu yola, bu kutlu davaya başımızı koymuşuz, buraya biz canımızla, kefenimizle bu yola çıkmışız.”

“SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN TEMİZLENMESİNE VESİLE OLACAK”

Her olanda bir hayır olduğu anlayışından hareketle, kalkışmayı bir yanıyla bir lütuf olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü bu tertemiz olması gereken Silahlı Kuvvetlerimizin temizlenmesine vesile olacak olan bir harekettir. Şu anda biliyorsunuz Ağustos başında Yüksek Askerî Şûra var. Yüksek Askerî Şûra’nın öncesinde böyle bir adımın atılmış olması manidardır. Çünkü birileri ne olacağını çok iyi kestirdiler, çok iyi biliyorlardı, onun için de böyle bir adımı attılar. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye eski Türkiye değil. Yeni Türkiye’nin davranış biçimleri çok daha farklıdır.”

“PARALEL DEVLET YAPILANMASININ İŞGALİ SÖZ KONUSU”

Atatürk Havalimanı’nın bir süre önce DAEŞ terör örgütü militanlarının işgaline uğradığını bu saldırı ile onlarca insanın kaybedildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi de paralel devlet yapılanmasının bir işgali burada söz konusu. Düşünebiliyor musunuz, Atatürk Havalimanı’nın üzerinde F16’lar uçuyor. Bu F16’lar niye uçuyor? Biz bu F16’ları niye aldık? Bunu biz düşmana karşı bu ülkeyi savunsun diye aldık. Şimdi ise bu F16’ları uçuranlar, uçurmaya muktedir olduğunu zannedenler düşünebiliyor musunuz şu anda bu havalimanına normal yolcuların inmesine-kalkmasına bile müsaade etmemek üzere bunu yapıyor ve Cumhurbaşkanını da bir taraftan tehdit ediyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Marmaris’ten ayrıldıktan sonra kaldığı yerin bombalandığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Herhâlde bizim hâlâ orada olduğumuzu zannediyorlardı ve buraya gelişimizi de herhâlde takip edemediler. Şimdi yaptıkları iş bu” dedi.

“PENSİLVANYA’DAN TALİMAT ALIYORLAR”

Aynı şekilde devletin bazı kurumlarına, Millî İstihbarat Teşkilatı’na, Cumhurbaşkanlığı’na, Başbakanlığa saldırıldığı ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri’nin götürüldüğü bilgisini basın mensupları ile paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Ne oldu, ne yapacaksınız siz benim Genel Sekreterimi alıp götürmekle? Genelkurmay Başkanımızın şu anda durumunu bilemiyorum. Ama ben buradan bir seslenmede bulunuyorum: Ordumuzun üst derecedeki bütün komutanlarına, başta kuvvet komutanları olmak üzere komutanlarına sesleniyorum; sizler inanıyorum ki bu milletin değerlerine sahipsiniz. Ama bir de bu milletin değerlerine sahip olduğunu zannettiğiniz, komuta kademelerinde belki bugüne kadar arkadaşlarınız oldu. Ama bilesiniz ki onlar ne yazık ki sizler gibi bu ülkenin, bu milletin değerlerine sadık değildiler. Onlar Pensilvanya’dan talimat alıyorlardı. Onlar gelip de ordunun içerisindeki ast-üst zincirine bağlı olarak bir çalışma yapmıyorlardı.”

MEHMETÇİK'E ÇAĞRI: “BU YANLIŞTAN ÇABUK DÖNMENİZ LAZIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalkışmada görev alan er ve erbaşlara da “Sizler bizim evladımızsınız, sizler bizim Mehmetçiğimizsiniz. Mehmetçiğimiz olarak, Mehmetlerimiz olarak şu anda karşınızda bulunan halka, sizin annelerinize, babalarınıza, kardeşlerinize karşı silah doğrultmanızı asla kabul etmemiz mümkün değil. Bu silahlar size bu millet tarafından verildi. Bu millet tarafından size verilen bu silahları, eğer siz size bu silahı veren milletinize doğrultursanız bunun bedelini de, faturasını da ağır ödersiniz” sözleriyle seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerine yanlıştan dönmeleri çağrısında bulundu.

“MİLLETİN SİLAHLARIYLA BU MİLLETİ VURUYORLAR”

Yargı organlarının, kalkışmaya katılan TSK mensuplarını tutuklamaya başladığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birçok yerde şu anda albay, binbaşı, yarbay vesaire tutuklanıyorlar. Bu orada kalmayacak, daha yukarılara da gidecek, çünkü gitmesi gerekiyor. Ordumuz temizdir, Silahlı Kuvvetlerimizin tertemiz hâline leke getirilmemesi lazım. Bu lekeyi getirenlerin burada kalması, bilesiniz ki Silahlı Kuvvetlerimizin geleceğini mahveder. Onun için bu operasyona başladık, bunu tam manasıyla artık bitireceğiz. Bugün bu iş başladı, ama bunun devamı nasıl terör örgütleriyle olduysa aynen bunda da bu şekilde devam edecek, zira bu da bir terör örgütüdür demiştik. İşte buyurun, aynı zamanda silahlı bir terör örgütü olduğu da ortaya çıktı mı? Çıktı. Öyle çıktı ki, bunlar üstelik bu milletin silahlarıyla bu milleti vuruyorlar; böyle bir durum ortaya çıktı, bu bambaşka bir felakettir” şeklinde konuştu.

“GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

Bazı yabancı medya kuruluşları arasında, Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini hazmedemeyenlerin, yaşanan kalkışmayı ‘Asker Türkiye’de duruma el koydu.’ şeklinde duyurmasına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nereye el koydu? Askerin içerisinde bunlar bir grup azınlık. Türkiye’de şu anda milletin oylarıyla seçilmiş olan bir iktidar vardır, aynı şekilde milletin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı vardır ve bizler görevimizin başındayız ve sonuna kadar da bu görevimizi Allah’ın izniyle yürüteceğiz. Ve bu işgalcilere ülkemizi asla bırakmayacağız, bunu bilmenizi istiyorum. Sonu iyi olacak” ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine, kalkışmada 17 şehidin olduğu yönündeki haberlere ilişkin yorumu istenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sayısal olarak bir bilgi veremeyeceğini belirtti ve Bakanlar Kurulu’nun Çankaya’da çalışmalarını sürdürdüğünü, kısa bir süre sonra Başbakan Binali Yıldırımın da onlarla beraber olacağı bilgisini paylaştı.

“TANKLARLA SOKAKLARDA DOLAŞANLAR, ÇIKTIKLARI YERE GERİ DÖNECEKLER”

Sabah saat 04.30 olmasına rağmen milletin, milyonlarca vatandaşın sokakta olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bir şeyi gösteriyor, millet, hep şunu söyledik: Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bundan taviz vermeyeceğiz ve milyonlarca insan şu anda sokaklarda eğer şu gelişmelerin sonucunu bekliyorsa, bu şu demektir: Biz sonuna kadar bu işi yürüteceğiz ve bu tanklarla sokaklarda dolaşanlar aynı şekilde tanklarla çıktıkları yere geri dönecekler. Çünkü bu tanklar onların değil, bu tanklar onlara emanettir ve bunlar emanete hıyanet etmiştir” diye ekledi.

“YARGI BUNLARLA İLGİLİ OPERASYONLARI SÜRDÜRÜYOR”

Kalkışmaya katılanlara ilişkin yargı kurumlarının operasyonlarını sürdürdüğünü ve bu operasyonların devam edeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalkışmanın başında kimin olduğuna yönelik soruya ise “Biraz sabırlı olun, hepsi çıkar meydana” diye cevap verdi.

Açıklamanın ardından nereye gideceği ve ne yapacağına ilişkin soruya da “Ben şu anda halkımla beraberim, bir yere gitmiyorum, vatandaşlarımla beraberim” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorulan bir soru üzerine kalkışma esnasında kullanılan bir Skorsky helikopterin düşürüldüğü bilgisinin kendisine de ulaştığını söyledi.

Kaynak: tccb.org


Yayın Tarihi: 15/07/2016