Bu İhanet Asla Unutulmayacak


Bu İhanet Asla Unutulmayacak

15 Temmuz hain kalkışmasının 1. Yılı münasebetiyle açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Türkiye yapılan bu ihaneti ve alçaklığı hiçbir zaman unutmayacak” dedi.

Başkan Yılmaz, 1 yıl önce 15 Temmuz gecesi yaşananların dün gibi hafızalarında olduğunu kaydederek, “O günün şartlarında ve ortamında hiç beklemediğimiz bu alçakça ve haince girişim bize çok şey öğretti. Ülkesini, vatanını, demokrasisini ve özgürlüğünü savunmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözüyle canları pahasına meydanları doldurup tankın, uçağın, tüfeğin üzerine sadece yüreklerindeki vatan ve millet aşkıyla yürüyen kahraman şehitlerimize ve gazilerimize ülke olarak çok şey borçluyuz. 15 Temmuz ihaneti asla unutulmayacak ve sonsuza kadar bir demokrasi bayramı olarak kutlanacak.” dedi.

Türkiye olarak bugün 1 yıl öncesinden çok daha güçlü, azimli ve birlik içinde olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz sözlerini şu şekilde devam ettirdi; “Ülkemiz tarihi boyunca bulunduğu stratejik konum nedeniyle her zaman görünür ya da görünür olmayan bir çok saldırılara muhatap oldu. Bugün özellikle artık herkesin iyi bildiği gibi dış kaynaklı tehditler ve bunların içerideki uzantıları nedeniyle hala bu hain saldırılar devam ediyor ve biliyoruz ki devam edecek. Ama ne Türkiye bundan 15-20 yıl önceki Türkiye ne de biz gözümüzün önünde oynanan sinsi oyunları seyredecek bir halkız. 1 yıl önce yaşadığımız ve amacı bu ülkeyi parçalayıp Libya’ya, Suriye’ye, Irak’a döndürmek olan kalkışmalara da bunun için kullanılan içimizdeki hain maşalara da hak ettikleri ders verilmiştir ve verilmeye devam edilecektir. Bu vesileyle bu vatan için bizim için canlarını hiçe sayarak ülkeyi uçurumun kenarından alan ve gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen 15 Temmuz ve diğer tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan Rahmet, şehit ailelerimize ve yakınlarına sabır ve dayanma metaneti diliyor, kahraman gazilerimize de en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum.”


Yayın Tarihi: 13/07/2017