Cumhuriyeti’nin 97. Kuruluş Yıl Dönümünü Coşku ve Gururla Kutluyoruz


Cumhuriyeti’nin 97. Kuruluş Yıl Dönümünü Coşku ve Gururla Kutluyoruz

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Dağlı, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da başlattığı, bağımsızlığa olan azim ve kararlılığı ile sürdürdüğü, büyük bir fedakârlık ve kahramanlığın eseri olan kurtuluş mücadelesinin zaferi neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. kuruluş yıl dönümünü coşku ve gururla kutluyoruz.

Şanlı mazisiyle büyük bir medeniyete sahip olan devletimiz, Cumhuriyetin ilanı sonrasında kalkınma, ilerleme ve modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir. Bunun yanı sıra birçok mazlum millete ilham vermiş, örnek olmuş ve sömürgeci medeniyet anlayışına karşı insanlığın ayağa kalkmasına vesile olmuştur.

Gücünü milletten alan demokratik Cumhuriyet rejimine sahip ülkemiz, büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi ve hukuk devleti kimliğiyle dünyanın yükselen güçleri arasında yer almakta, bölgesine ve dünyaya umut olmaya devam etmektedir.

Bugün hepimize düşen ortak görev; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim“ dediği Cumhuriyet’e ve milli değerlere sahip çıkmak, bu ruh ve bilinci gelecek nesillere aktarmaktır. Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayan gençlerimiz, ülkemizin başarılarını katlayarak artıracak ve Cumhuriyetimizin sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle bu toprakları bizlere vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve sükûnu uğruna şehitlik mertebesine erişmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, Samsunlu hemşehrilerimizin ve milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”


Yayın Tarihi: 27/10/2020