Bisiklet Şampiyonası Sona Erdi


Bisiklet Şampiyonası Sona Erdi

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen “Türkiye Şampiyonası Sakin Şehir 3. Ayak Puanlı Yol Bisiklet Yarışları” sona erdi. Efirli-Bolaman arasında, eşsiz manzaraya sahip kıyı şeridinde gerçekleşen yarışlarda Ordu’nun turizm bölgeleri de görücüye çıkmış oldu. Başkan Enver Yılmaz, şampiyona için yaptığı değerlendirmede, “Bu organizasyon sadece bir yarışma değil, ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı için de bir fırsattır” dedi.

YAKLAŞIK 500 SPORCU KATILDI

11 Ağustos’ta başlayan ve Türkiye’nin 40 ilinde faaliyet gösteren 50 kulübün 500 sporcusunun katıldığı şampiyona, Karadeniz’de ilk kez Ordu’da yapıldı. Karşıyaka Mahallesi Şehit Yalçın Yamaner Bulvarı üzerinde yapılan kriteryum yarışlarıyla start alan şampiyona, toplam 8 branşta Efirli-Bolaman arasındaki sahil yolunda gerçekleşen yarışlarla sona erdi.

BU ORGANİZASYON AYRICA BİR SPOR TURİZMİDİR

Başkan Yılmaz, Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun organizasyonunda toplam 7 ayaktan oluşan şampiyona için uzun süredir temas ve görüşmeler sürdürdüklerini, Büyükşehir Belediyesi olarak şampiyonanın ödüllerle birlikte ev sahipliğini üstlenerek bu önemli organizasyonu Ordu’ya kazandırdıklarını belirtti. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sadece teknik alanda hayata geçirdiği yatırımlarla değil, sosyal ve kültürel çalışmaların yanı sıra spor alanında da birçok önemli projeye imza atarak adından sıkça söz ettirdiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, “İlimizin eşsiz güzelliklerini herkesin görmesini istiyoruz. Hayata geçirdiğimiz yatırımların başında yol çalışmaları var. Ordumuzun turizm potansiyelini yüksek görüyor ve gelecek için önce ulaşım diyoruz. Bakir yaylaları ve eşsiz kıyı şeridiyle Ordu ili geleceğin parlayan yıldızı olacaktır. Bu yıldızı tanıtmak için de spor turizmi dâhil her unsuru kullanmak istiyoruz. Bisiklet Şampiyonası bu tanıtımda önemli bir misyon üstlendi. Çünkü 500 civarındaki sporcu ve teknik adam, bu eşsiz güzellikleri görme fırsatı yakaladı. İnanıyorum ki bu organizasyon vesilesiyle güzelliklerimiz, binlerce kişiye ulaşacak ve anlatılacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi farklı spor organizasyonlarıyla da yaz aylarını dolu dolu geçiriyor. Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz “Sokak Basketbolu” organizasyonu 15 Ağustos Pazartesi günü saat 18.00’de başlıyor. Bu etkinliğimize de herkesi davet ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şampiyonada dereceye giren sporcuları, teknik ekip ve yöneticileri tebrik ederken, şampiyonanın kusursuz işlemesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şampiyonada dereceye giren sporcular şöyle:

Büyük Erkek

1-GEORGI PETROV GEORGIEV

2-NAZIM BAKIRCI

3-SERKAN BALKAN   

Büyük Bayan

1-AYŞE ÇAKIR

2-CANSU TÜRKMENOĞLU

3-HATİCE  YILMAZ

Genç Erkek

1-REMZİ CAN  ABACI

2-FURKAN KAPTI

3-KADİR GÖK

 

Genç Bayan

1-DAMLA NUR BAYRAKTAR

2-İREM CEREN AKAN

3-SELVER SEZER

Yıldız Erkek

1-MUHAMMED SELÇUK

2.TAHİR BUĞRA YİĞİT

3-NECATİ ONUR

Yıldız Bayan

1-KEZİBAN KOYUN

2-ASLIHAN AYGÜN

3-EZGİ HEPKARADENİZ

Yıldız (B)

1-İBRAHİM GÜL

2-FATİH DENİZ

3-OKAN KALEM

Master 40

1-DEVRİM ARDIÇ

2-SALİH KORKMAZ

3-ALPAKURT ZAFER PALA

Master 50

1-İSMAİL İLTİR

2-SELAMİ DABAN

3-MAHİR AYDIN


Yayın Tarihi: 13/08/2016