Samsunspor Şampiyonluk Yolunda Önemli Bir Virajı 3 Puanla Geçti


Samsunspor Şampiyonluk Yolunda Önemli Bir Virajı 3 Puanla Geçti

Yılport Samsunspor, ligin 27. haftasında konuk olduğu Sancaktepe Futbol Kulübü’nü Gökhan Alsan’ın penaltı golüyle 1 - 0 mağlup etti.

Bu sonuçla Yılport Samsunspor puanını 70’e yüseltti.

STAT: 15 Temmuz

HAKEMLER: Gürel Uzuner, Cengizhan Öztürk, Boran Turhan

SANCAKTEPE FUTBOL KULÜBÜ : Hüseyin, Erdinç, Ozan, David Kılıç (Dk. 86 Ahmet Sivri), Melik, Alaattin Hamza, Halil İbrahim Tuna, Mert (Dk. 54 Ogün), Muharrem, İrfan (Dk. 90 Behlül), Can

YILPORT SAMSUNSPOR: Nurullah, Caner (Dk. 80 Erkam Reşmen), Veli, Yalçın, Gökhan Meral, Guido, Ferhat, Oğuz, Burak Çalık (Dk. 84 İbrahim Halil Çolak), Gökhan Alsan, Atabey (Dk. 62 Bahattin Köse)

GOL: Dk. 37 Gökhan Alsan (pen) (Yılport Samsunspor)

SARI KARTLAR: Oğuz Gürbulak (Yılport Samsunspor), İrfan Akgün, Melih Derin, Alaattin Hamza Ok, Ozan (Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş.)

Ertuğrul Sağlam: “Skor olarak istediğimizi aldık” dedi.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, 1-0 kazanılan Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçını değerlendirdi. Ertuğrul Sağlam, “Maçın bizim için zor olacağını zaten maçtan önce de söylemiştik. Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. iyi bir takım. Kendi sahasında iyi oynuyorlar. Bugün taraftarımızın da desteği ile oyunun belli bölümlerinde üstünlük bizdeydi. Ama tabi sahanın zemini yeşil görünse de topla oynamaya müsait bir zemin yoktu” dedi.
Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. maçından skor olarak istediklerini aldıklarını belirten Ertuğrul Sağlam, “Bu saatten sonra biz skor odaklı düşünüyoruz. Bizim için önemli olan burada bugün kazanıp, şampiyonluk yolundaki önemli bir virajı geçmekti. Sonuçta kazandık, mutluyuz. Diğer tarafa çok fazla bakmayacağız. Haftaya inşallah kendi sahamızda taraftarımıza güzel oyun izletiriz. Bu maç bizim için birkaç açıdan önemliydi. Birincisi şampiyonluk yolunda bir engeli daha kayıpsız atlatmak. İkincisi Samsunspor’un 35 yıllık üst üste kazanma rekorunu kırmak, üçüncüsü de Sancaktepe Futbol Kulübü A.Ş. ile geçen seneden beri 3 maç oynamışız ve hiç kazanamamışız. Onu da ortadan kaldırmış olduk. Artık önümüzdeki haftaya biraz daha umutla bakıyoruz. Şampiyonluktaki rakibimizin de muhtemelen bu maçtan bir beklentisi vardı. Onların o beklentisini de ortadan kaldırıp morallerini biraz daha aşağıya indirmekte bizim için önemliydi. Sonuçta skor olarak istediğimizi aldık. Skorun yanında da bize birçok getirisi olan karşılaşma oynadık. Ben oyuncularımıza ve taraftarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 07/03/2020