Bilal Erdoğan’dan Genç’e Hediye


Bilal Erdoğan’dan Genç’e Hediye

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından "Benim Ülkem Türkiye" yarışmasının ödül törenine onur konuğu olarak katıldı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a perspektif tablosu hediye eden Başkan Genç’e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan işlemeli sandık hediye etti.

UDEF tarafından Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrencilerine yönelik düzenlenen "Benim Ülkem Türkiye" isimli kısa film, hikaye ve şiir yarışmasının ödül töreni Ankara Ticaret Odası Salonunda yapıldı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yer aldığı törene Canik Belediye Başkanı Osman Genç de onur konuğu olarak katıldı.

HİNDİSTANLI GENCE ÖDÜL VERDİ

Büyük ilgi gören ödül töreninde Başkan Osman Genç, Benim Ülkem Türkiye yarışmasında kısa film dalında 3. olan Hindistanlı Syed Fouzan Ishaquı'ya ödülünü Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ile birlikte verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da Başkan Genç’e işlemeli sandık hediye etti.Ülkemizde eğitim gören 203 ülkeden 114 bin misafir öğrencinin Türkiye'yi kendi pencerelerinden anlatmalarının oldukça anlamlı olduğunu ifade eden Başkan Genç, böyle anlamlı bir projenin ödül töreninde yer almaktan onur duyduğunu ifade etti.

KÜLTÜR KÖPRÜSÜ

Türkiye'nin ve Türk halkının tarih boyunca olduğu gibi bugün de mazlumların yanında yer aldığına dikkat çeken Başkan Genç, "Dünyanın pek çok yerinde mazlum Müslüman insanların yanında yer alan bir belediye olarak şehrimizdeki misafir Suriyeli, Iraklı ve Afgan vatandaşlara yönelik de pek çok eğitim, kültür ve ekonomik alanlarda çalışmalar yürütüyoruz. Yine şehrimizdeki yabancı öğrencilerden oluşan bir mehteran takımı kurduk. Ülkemizde eğitim gören misafir öğrencilerimiz de kültürümüzü, değerlerimizi ülkelerine taşıma noktasında birer köprü görevi görmektedir. Bu bakımdan önemli bulduğum bu projenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Yayın Tarihi: 21/12/2017