Başkan Tören’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı


Başkan Tören’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Tören “Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını selamlıyor olmanın onuru, gururu ve mutluluğu ile tüm hemşehrilerimizin ve büyük Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

 “Cumhuriyet, kurtuluş savaşımızın muzaffer Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde destansı bir mücadele ve büyük fedakârlıklarla bağımsızlık zaferini kazanan kahraman ecdadımızın bize en büyük emanetidir” diyen Başkan Tören, şu ifadelere yer verdi:

 “Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. İşte bu iradenin ve nice kahramanlıklar ile dolu zaferin neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onurunu, gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

 Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, ecdadımızın emaneti olan bu aziz vatanı ilelebet payidar kılmak ve Gazi Mustafa kemal Aktürk’ün bize gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ve onun üzerine çıkma hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz.

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana geçen bir asır boyunca Türk milletinin, istiklal ve istikbaline olan güçlü inancıyla milletçe en büyük güvencemiz olan birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılarak Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında daha çok ve daha büyük işler yapmak azim ve kararlılığı ile var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

 Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, başta Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, saygıyla yâd ediyor, ülkemizin ve milletimizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı en kalbi duygularımla kutluyorum.”


Yayın Tarihi: 28/10/2023 - 13:29