Başkan Tok; "Berat Kandili, Ramazanın Rahmet, Mağfiret ve Bereketini Barındırır"


Başkan Tok; "Berat Kandili, Ramazanın Rahmet, Mağfiret ve Bereketini Barındırır"

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ramazan ayının müjdeleyicisi olan Berat Kandili’nin tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve bereket getirmesini diledi.
Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, Ramazan ayının rahmet, bereket, feyz ve mağfiret gibi tüm değerleri barındırdığını belirten Başkan Tok, Yaradan'ın   affına sığınmak, bağışlanmak ve af dilemek için fırsat sunan Berat Kandili'nin aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız   gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsat olduğunu ifade etti.

KURTULUŞ, AF VE ARINMA GECESİ

Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen ve Ramazan ayının da müjdecisi olan Berat Gecesi'nin Müslümanlar tarafından çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Tok, “Berat Gecesi, semaya açılan ellerinin boş çevrilmediği bir gecedir. Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları için fırsattır. Bu gecede, geçmiş ömrümüzün muhasebesini yapma, kalan ömrümüzün, iyi bir Müslüman'a yakışır şekilde geçirilmesi için karar verme ve plan yapma imkânımız vardır. Cenab-ı Allah, bu gece af kapılarını biz kullar için aralıyor. Ülkemizin, bölgemizin ve tüm dünyanın önemli bir süreçten geçmekte olduğu bu dönemde, rahmet, bereket ve bağışlama olan Ramazan ayının ve Ramazan ayını müjdeleyen Berat Kandili’nin, sorunların çözümüne çare olmasını diliyorum. Bu vesileyle başta hemşerilerimiz olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandili’ni kutluyor; bereket, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

 


Yayın Tarihi: 19/05/2016