Başkan Şahin’den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı


Başkan Şahin’den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Türk Basınında sansürün kaldırılmasının 110. Yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün aynası ve en etkili aracı konumunda bulunan basın dünyasının demokrasi, özgürlük, insan hakları ve eşitlik bağlamında vazgeçilmez önemdeki kurumlardan birisi olduğunu ifade eden Başkan Şahin, mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Kamu Yönetimi ile vatandaşlarımız arasında önemli bir işlev görevi gören basınımız demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiş ve getirmektedir.

Son dönemde yaşanan menfur darbe girişimi gösterdi ki milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlükleri temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın organları demokrasilerin en büyük güvencesidir. Milli iradeye vurulmak istenen bu kalkışmada, milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyucu tutum ve yayınlarından dolayı basın mensuplarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 110.yıl dönümünde, İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız başta olmak üzere bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını  kutluyor,  çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum.”


Yayın Tarihi: 23/07/2018