Başkan Kasap, Avrupa’daki Şehircilik İzlenimlerini Meclis Üyeleriyle Paylaştı


Başkan Kasap, Avrupa’daki Şehircilik İzlenimlerini Meclis Üyeleriyle Paylaştı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Heyeti Üyesi göreviyle Yönetişim Komitesi Değerlendirme Toplantısı ve AB Bölgeler Komitesi Toplantılarına katıldığı Belçika ve Fransa’daki şehirlerde ulaşım, kent mimarisi, şehircilik anlamında edindiği izlenimleri Belediye Meclis Üyeleriyle paylaştı.

Belçika’nın Brüksel, Fransa’nın ise Nice ve Orleans kentlerindeki ziyaretinde ulaşım hizmetleri, mimari ve estetik yapı, temizlik hizmetleri, parklar ve kent mobilyaları konusundaki örnek uygulamaları aktardı.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Başkan Kasap, ulaşım hizmetlerinin nasıl yürütüldüğü, şehirdeki ulaşım merkezlerinin çalışma sistemlerinin nasıl olduğunu, otobüs terminallerinin yapısını, park ve kent mobilyalarının şehirle olan uyumunu ve vatandaşların hayatlarını kolaylaştıran yönlerini, şehrin genel görüntüsü içerisindeki binaların mimari konumunu, denizden dağa doğru birbirinin önüne geçmeyen kademeli yükselişte olan imar yapısını Meclis üyelerine aktardı.

Başkan Kasap, yapmış oldukları ziyaretlerin edinilen izlenimler noktasında da önemli katkılar sağladığını ifade etti.


Yayın Tarihi: 13/06/2016