Başkan Genç'ten İddialara Cevap


Başkan Genç'ten İddialara Cevap

Canik belediye Başkanı Osman Genç, sosyal medyada ve bir yerel gazetede çıkan "Nuri Asan Tesisleri'ne dokunma Osman Genç" iddialarını "basit ve saçma" olarak yorumladı. Genç, "Bizim bu şehrin markasını daha yukarı çıkarmak için yaptıklarımız ortadayken, böyle iddialara sadece gülüyoruz. Bizim projemizde Samsunspor tesislerinin kaldırılması söz konusu olmadığı gibi geliştirilecektir" dedi.

Başkan Osman Genç, daha önceki yıllarda açıkladığı ve uygulandığı takdirde şehrin gelişimine büyük katkı sağlayacak olan vizyon projesi Şehr-i Samsun üzerinden Samsunspor Nuri Asan Tesisleri'nin kaldırılacağı ile ilgili sosyal medya ve bir yerel gazetede çıkan iddiaları saçma ve yanlı olarak değerlendirdi. Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Genç, iddiaların bir karalama kampanyasından ibaret olduğunu söyledi. Samsunspor tesislerinin kaldırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Genç, amacın üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğuna dikkat çekti.

ANIT VE KİTAP PROJESİ

Bugüne kadar Samsunspor ismini daha yukarı taşımak için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Genç, "Samsunspor Anıtı ve Geçmişten Günümüze Samsunspor kitabı gibi iki önemli projeyi hazırlayan birisi olarak, bu şehrin markası olan Samsunspor'u çok daha iyi yerlere gelmesini arzulamaktan başka gayemiz yoktur. Biz rahmetli Nuri Asan'ın ve değerli futbol adamlarımızın aziz hatıralarını unutturmamak için anıt projesini ortaya koyan ve bu şehrin çocuklarının Samsunspor sevgisiyle yetişmesi için Samsunspor tarihini anlatan kitabı hazırlayan bir belediyeyiz. Bu iddiaları ortaya atanların niyetleri bellidir. Bir ilçe belediyesi olarak Samsunspor için imkanlarımızı da zorlayarak her zaman şehrimizin takımının yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Değerli Samsunsporlu kardeşlerimizle bizim aramıza kimse giremez. Samsunspor taraftarları, bu şehrin takımı için kimin ne yaptığını çok iyi bilmektedir. Dolayısıyla bu haberler kirli iftiralardan öteye geçemez" dedi.    

AMAÇ, BAĞCIYI DÖVMEK

Söz konusu projenin geçtiğimiz yıllarda açıklandığını ve projenin uygulandığı takdirde şehrin gelimine çevresel, sosyal ve ekonomik yönden önemli katkı sağlayacağına işaret eden Başkan Genç, "Şehr-i Samsun, bu şehri Türkiye'nin bölgenin ve Türkiye'nin çok önemli merkezi yapacak bir vizyon projesidir. İçerisinde 100 dönümlük meydan, gondollarla gezi yapılabilecek 80 metre genişliğinde Kanal Samsun, 330 metre yüksekliğinde Şehrin simgesi olacak kule, ticaret ofisleri, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi, tiyatro ve kongre salonu olacak çok yönlü bir projedir. İddiaların aksine, proje kapsamında söz konusu alan spor aktiviteleri için ayrılmıştır. Samsunspor tesislerinin kaldırılması gibi bir şey söz konusu değildir. Bu şehir ve bu şehrin takımı için bir şey üretemeyenler, üretilen projeleri karalamaktadır. Yapılan haber tamamen maksatlıdır. Amaç, projeyi karalamak, üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. Böyle ucuz ve basit iddialara sadece gülüyoruz" dedi.

5 YILDIR NEREDEYDİNİZ?

Projenin 5 yıl önce hazırlanan kaba bir proje olduğuna işaret eden Genç, şunları söyledi: “Samsunspor’un küme düşmesi bu şehrin küme düşmesidir. Bunda sorumluluğu olanlar başta bu şehrin insanına hesap vermelidirler. Geminin batacağını anlayınca kaçanlar, sonra da sessiz kalıp saklananlar, şimdi de el altından bu tür saçma gündemler yaratarak ‘bizi gizlendiğimiz yerde kimse bulmasın’ çabasındalar. Ancak ne kadar saklanırlarsa saklansınlar Samsunspor taraftarı onları çok iyi biliyor. Hepsi önce adalet önünde sonra da kamuoyu vicdanında hesap vermeliler. Bu proje için madem bu kadar hassastınız, bu projeyi biz 5 yıl önce hazırlayıp duyurduğumuzda neredeydiniz? 5 yıldır bu projeyi insanlar biliyor. 5 yıl sonra mı fark ettiniz? 5 yıl sonra suni gündemlerle yapmak istenileni bu şehrin insanı çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

HATALARI KAPATMA ÇABASI

Projenin kabaca görsel bir proje olduğunu hatırlatan Başkan Genç, şunları söyledi: “İçindeki ayrıntılar gösterilmeden yapılan bir görsel tasarımdır. Bizim projemizde Samsunspor tesislerinin çıkartılması söz konusu olmadığı gibi, geliştirilmesi söz konusudur. 5 yıl önce yayınlanan bir görsel tasarım projesinin bir bölümünü işaretleyerek, tam da Samsunspor camiasının en üzüntülü günlerinde bunu istismara çevirmek en basit tabiri ile ilkesizliktir. Samsunspor’un küme düşmesinin ardındaki hataları kapatma ve beceriksiz yöneticileri saklama çabası ile yapılan bu tür haberlerin kasıtlı, yanlı olduğunu değerli taraftarlarımızla paylaşmak istiyoruz.”


Yayın Tarihi: 03/05/2018