Ligin Adı Küçük Coşkusu Çok Büyük


Ligin Adı Küçük Coşkusu Çok Büyük

Bölgesel Amatör Lig (BAL) heyecanı yeniden başladı

COVID-19 Salgını nedeniyle ara verilen ve önceki gün başlayan ilk müsabakalarla Bölgesel Amatör Lig (BAL) heyecanı yeniden başladı. Ordu derbisinde ilk sınavını Ünye 1957 Spor karşısında veren Orduspor 1967, maç skorundan daha çok taraftarlarının coşkusuyla konuşulmaya başlandı. 

Önceki gün ilk maçını oynamak için 19 Eylül Stadyumu'na hareket eden Orduspor 1967 kafilesi, kulüp binasından 300 metre uzaklıktaki stada yaklaşık yarım saatte ulaşabildi. Bu büyük coşku, salgın nedeniyle verilen arada taraftarların gerçek Orduspor'a ne kadar hasret kaldığını göstermiş oldu. Orduspor taraftarları müsabaka öncesi bir araya gelerek şehri adeta mor-beyaz renklere boyadı. Davul-zurna ve meşaleler eşliğinde tezahüratlarda bulundu, Orduspor'a olan sevgilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

"LİGİN ADI KÜÇÜK COŞKU ÇOK BÜYÜK"

Gösterilen ilgi ve coşku karşısında oldukça memnun kaldığını söyleyen Orduspor 1967 Kulüp Başkanı Savaş Şimşek, "Bu coşku şunu gösterdi. Ligin adı ne kadar küçülse de, Orduspor'un ne kadar büyük bir camia oduğunu 7'den 70'e herkese yeniden hatırlattı" dedi.

Başkan Şimşek, böylesi büyük bir coşku ve sevgi gösterisini kendilerinin de beklemediğini belirterek, "Müsabaka öncesindeki coşku, Orduspor'umuzun tıpkı Süper Lig'de oynadığı dönemlerdeki kadar büyüktü. Görünüşte amatör ligden bir üst lige çıkmak için mücadele veriyoruz, ama bizim taraftarlarımızın coşkusu gördük ki, zaten Süper Lig'e kadar çıkmış. Bu bir anlamda bizim yıllardır verdiğimiz emeğin de çok güzel bir göstergesi oldu" ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ HEM TAKIMIMIZI HEM ŞEHRİMİZİ SÜPER LİG'E ÇIKARMAK"

Tek amaçlarının sadece mazisi unutulmaz başarılarla dolu Orduspor'u değil, şehri de Süper Lig'e yükseltmek olduğunu dile getiren Başkan Savaş Şimşek, "Orduspor büyük, marka değeri olan ve mazisi gerçekten çok güçlü bir camia. 3 farklı dönemde 11 sezon Süper Lig'de oynamış, 1972-1973 sezonunda Lefter Küçükandonyadis gibi efsane bir isme emanet edilmiş, yine yakın dönemde Yücel İldiz, Suat Kaya, Fikret Yılmaz, Metin Diyadin, Ziya Doğan gibi Türkiye'nin önemli teknik adamları tarafından çalıştırılmış, 2011-2012 sezonunda 26 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e çıkarak Dünya'nın en iyi 25 teknik direktörü arasında yer alan Arjantinli Hector Cuper'e emanet edilmiş bir Orduspor'dan bahsediyoruz. Yarım asrı aşkın mazisini, 54 yıllık geçmişini oturup yazmaya kalksak, değil kitap fasikül fasikül ansiklopedi çıkar" diye konuştu.

"GÖZ YAŞARTAN COŞKU"

Sezonun ilk müsabakası öncesinde yaşanan büyük coşkunun bu mazinin unutulmadığının bir göstergesi olduğunu sözlerine ekleyen Orduspor Kulüp Başkanı Savaş Şimşek, "Tüm bunları düşündüğümüzde o gün yaşanan coşku, karşılama, taraftarımızın bizleri sahiplenmesi inanın bizleri çok duygulandırdı. Adeta gözlerimizi yaşarttı. Ben o gün, o coşkuyu görünce kendi kendime bir kez daha söz verdim. Bu coşku gölgede kalmamalı. Efsane sadece sloganlarla değil, gerçek hayatta da geri dönmeli. Tüm mücadelemiz bunun için olacak" ifadelerini kullandı.

ŞİMŞEK'TEN BAŞKAN GÜLER'E TEŞEKKÜR

Orduspor'u 'baba ocağı' olarak tanımlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler'e de ayrıca teşekkürlerini sunan Başkan Şimşek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler Bey, her defasında her açıklamasında 'Orduspor efsanevi bir takım. Efsane geri döndü' diye konuştu ve bizlere büyük bir destek verdi. Bu destek karşısında aldığımız güçle artık insanlar, efsane Orduspor'un tekrar ayağa kalktığını ve küllerinden doğan Zümrüdü Anka gibi olduğunun farkında. Biliyorsunuz, Türk ve Dünya kültüründe kimseye muhtaç olmadan kendi başına yaşayan efsane kuştur Zümrüdü Anka. Bizim de bu süreçte Başkanımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler Bey'in verdiği destek herkes tarafından büyük taktir topluyor. İnanıyorum ki, kısa sürede Orduspor 1967 Spor kulübümüz hak ettiği yere gelecektir. Biz bu konuda yönetim kurulu ve futbolcu kardeşlerimizle elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Bu anlamda teşekkürlerin en büyüğünü Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler Bey'e olduğunun bilinmesini istiyorum" dedi.


Yayın Tarihi: 10/06/2021