Başkan Genç Kudüs Ziyaretini Değerlendirdi


Başkan Genç Kudüs Ziyaretini Değerlendirdi

İnsanlık yeniden Kudüs'ten doğar.  

Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte gittiği İsrail'in baskısı altındaki Kudüs'ten dönen Başkan Genç, 4 günlük anlamlı ziyareti değerlendirdi. Dikkatleri Kudüs'e çekmek istediklerini belirten Başkan Genç, "İnsanlık bütün dinlerin yaşadığı Kudüs'ten yeniden doğar" dedi.

Başkan Osman Genç, haftalık Pazartesi toplantısında Kudüs ziyaretini değerlendirdi. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin yer aldığı toplantıda sivil toplum kuruluşları ile birlikte gerçekleştirdiği Kudüs ziyaretinde yaptıkları ziyaretleri ve bulundukları temasları anlatan Başkan Genç, yaptıkları ziyaretle dikkatleri İsrail'in baskısı altındaki Kudüs'e çekmek istediklerini söyledi. Kudüs'ün bütün dinlerin yaşadığı bir mekan olduğunu belirten Başkan Genç, insanlığın yeniden Kudüs'ten doğacağını söyledi.

'KUDÜS ÖZGÜR OLURSA DÜNYÜ ÖZGÜR OLUR'

Canik Belediyesi olarak daha önce de Bangladeş, Suriye, Azerbaycan ve dünyanın daha pek ülkesinde o bölgelere katkı sağlayacak etkinliklerde bulunduklarına dikkat çeken Başkan Genç, "Kudüs ile ilgili yaklaşık 6 aydır bir çalışma yaptık. Kudüs, Mescid-i Aksa neyi ifade ediyor, bu toprakların sadece bir millete mi ait, yoksa bu toprakların geçmişte olduğu gibi özgür olursa dünyada insanlığın ve Müslümanların özgür olacağı topraklar mı diye hep düşündüğümüz ve konuştuğumuz meseleyi Kudüs'ü ziyaret ederek, bu toprakları gördük. Burada yaşayan Filistinlileri, burada yaşayan Müslümanların, Hristiyanların, Musevilerin kendi aralarındaki ilişkilerini, sosyal hayatlarının nasıl olduğunu bizzat yerinde görmek ve taraflarla biraraya gelerek oradaki hayatın akışını izleme ihtiyacını hissettik" dedi.

'ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNDUK'

Daha önce başlattıkları çalışmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Herkes Küdüs'e gitsin" söylemiyle ve politikasıyla da örtüştüğünü ifade eden Başkan Genç, "Tabi ki buradaki sivil toplum kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte bir program düzenledik. Bir seyahat değildir. Oradaki hayatın akışını ve insanların yaşamlarını ve oradaki mücadelenin ne olduğunu yerinde görme imkanını yakaladık. Daha da ötesinde sivil toplum kuruluşlarımızla giderek Samsun'da yaşayan hemşehrilerimizin dikkatini Kudüs'e çekmek istedik. Buradaki meseleyi sadece Mescid-i Aksa'da namaz kılarak orayı görme meselesi olarak görmüyoruz. Biz orada gerek şehrin yöneticileri, işadamları, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve işadamları ile temaslarda bulunduk" diye konuştu.

'KUDÜS, İNSANLIĞIN AKLIDIR'

Filistin topraklarının sadece Filistinlilerin değil, bütün dinlerin yaşadığı topraklar olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, "Kudüs, Peygamberlerin yaşadığı topraklardır. Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürdür. Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı özgür kılan Osmanlı Devleti olarak ecdadımızın aslında onların da torunu olarak bizlere bir sorumluluk bırakarak gittiğini düşünüyorum. İlk kaybettiğimiz yerlerden birisi de Filistin ve Kudüs'tür. Bize göre insanlık Kudüs'ten yeniden doğar. Çünkü insanlığın yere düştüğü yerin Kudüs olduğuna inanıyorum. Yer yüzündeki Müslümanlar dirilecekse ve ayağa kalkacaksa Kudüs ile birlikte kalkacağını düşünüyorum. Kudüs bağımsız olmalıdır. Kudüs bağımsız olduğu an dünyadaki Müslümanların ayağa kalkması çok kolay olacaktır. O kadar önemli olduğuna inanıyorum. Kudüs insanlığın aklıdır. Bu aklı işgal edenler işgali kaldırmalıdır" ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Başkan Genç’in Kudüs ziyaretini Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile paylaşmasının ardından, Canik Belediyesi tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalar değerlendirildi. 


Yayın Tarihi: 10/09/2017