Başkan Engin Tekintaş’tan Berat Kandili Mesajı


Başkan Engin Tekintaş’tan  Berat Kandili Mesajı

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, kandil gecelerinin toplumun manevi değerlerinin arttığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği geceler olduğuna dikkat çeken Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Berat Kandili’nin önemine vurgu yaptı. Berat Kandili’nin gönül dünyasının temizlenmesine fırsat sunan mübarek bir gece olduğunu dile getiren Başkan Tekintaş, mesajında şu ifadeler yer verdi:

“Berat gecesi, bizlere akıp giden hayatta durup düşünme, özümüze dönme ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen, ayrıca Mübarek Ramazan Ayının da bir müjdecisi olan Berat gecesi, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Allah’ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmaları gerektiğini bir kere daha hatırlatır. Bu anlamlı günlerde toplumsal sorumluluk bilinciyle dayanışma yardımlaşma içinde olmalı, nefreti sevgiye, bencilliği fedakârlığa dönüştürecek bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız. Bu mübarek üç aylar içerisindeki bu müstesna gecede, mümin olarak vazifelerimizi yerine getirmeye, günahlarımızdan, her türlü şerden hakka sığınmaya, af dilemeye ve tövbe etmeye, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in yolundan gitmeye çalışmalıyız.

Bu vesile ile bütün İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, ülkenin birlik ve beraberliği için can veren şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”


Yayın Tarihi: 29/04/2018