Başkan Demirtaş’tan ‘Emlak Vergisi' Çağrısı


Başkan Demirtaş’tan ‘Emlak Vergisi' Çağrısı

İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş bu ay yapılması gereken acil ödemelerin yapılabilmesi için vatandaşların emlak ve çevre vergilerini ödeyerek belediyeye destek olmalarını istedi.

Gazi Hizmet Binasında bir basın toplantısı düzenleyen Demirtaş; Mayıs ayı sonunda 11 milyon Lira ödemeleri bulunduğunu, bunu ödemeleri durumunda rahat bir nefes alacaklarını söyledi. Vatandaşların vergilerini ödeyerek belediyeye destek olmalarını istediklerini belirten Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü;

‘Belediyemizin 264 milyon Lira borcu var. Bu ay 11 milyon Lira çek ödememiz var. Belediyenin bu yılki emlak ve çevre vergileri olarak 70 milyon Lira vergi alacağı bulunuyor. Bu vergiler Mayıs ve Kasım aylarında 2 taksitte ödeniyor. Vatandaşlarımız vergilerini zamanında öderlerse biz de ödemelerimizi yapar, rahat bir nefes alırız. Vatandaşlarımızdan vergilerini ödeyerek belediyemize destek olmalarını istiyoruz. Çeklerin ödenmemesi ve çeklerin bankalar tarafından yazılması durumunda bu çekleri imzalayan personelin tutuklanmasına kadar giden bir süreç var. İnşallah bunlar olmaz, vatandaşlarımızın desteğiyle bu zorlu süreci aşarız.’ dedi.


Yayın Tarihi: 14/05/2019