Başkan Aksu'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı


Başkan Aksu'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Ersan Aksu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Geçen yıl Milli Mücadelemizin 100. yılını Samsun'da kutlamanın mutluluğunu yaşadık. Bugün ise 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan İstiklal mücadelemizde eşsiz bir kahramanlık destanı yazan aziz milletimizin geleceği, refahı ve barışı için çalışan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egenenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' esası üzerine istiklal mücadelesini sürdüren milletimiz için 23 Nisan 1920, milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan tam bağımsızlık yolunda ilerleyişin ilanıdır. 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yakılan İstiklal meşalesi, 23 Nisan 1920'de meclisin kurulması, vatanımızın işgalden kurtarılmasına müteakip 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilan edilmesiyle hedefine ulaşmıştır. 

Bugün de mücadelemiz Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimizin vatan, bayrak, ezan sevgisi, dayanışma ve kardeşlik bağlarıyla aynı kararlılıkla devam etmektedir. Ülkemiz daha çok gelişen, daha çok büyüyen, daha çok güçlenen duruma gelmiştir.

Hızla gelişmeyi ve ilerlemeyi ilke edinen Türkiye eğitim, savunma sanayi, sağlık, tarım, spor ve daha birçok alanda büyük atılımlar gerçekleştirmiştir. Hayata geçirilen devasa yatırımların yerli ve milli olması bizler gibi siz aziz milletimizi de gururlandırmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, her alanda yapılan atılımlarla gücünü ve neler başarabileceğini tün dünyaya göstermiş, saygın ve örnek ülkelerden biri haline gelmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin geleceği ve umudu olan çocuklara verdiğimiz değeri ve duyduğumuz güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha güçlü bir Türkiye bırakmak için tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Milletimiz ile birlikte ülkemizi yarınlara daha güçlü şekilde taşımak için azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. 

Daha büyük hedeflere yürüdüğümüz 100. yılda daha anlamlı şekilde birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızı en üst seviyede yaşadığımız bir süreçte, hep birlikte 23 Nisan Perşembe günü saat 21.00'de evlerimizde, balkonlarımızda 83 milyon coşkuyla ve gururla İstiklal Marşı'mızı okuyarak heyecanlı kutlamaya tüm hemşehrilerimizi katılmaya davet ediyorum. 

Bu vesile ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıldönümünü kutluyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyorum."


Yayın Tarihi: 21/04/2020