Samsun İnşaat Fuarı Açılışı Gerçekleştirildi


Samsun İnşaat Fuarı Açılışı Gerçekleştirildi

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından hazırlanan ve 22 - 25 Mart 2018 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek 4. Samsun İnşaat, Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Genel Müdür Cihat Alagöz, "112 yabancı iş adamı Samsun'a geldi"

4. Samsun İnşaat Fuarın açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, "Geçen yıl fuarımızı 33 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl daha üst sevilere çıkmak istiyoruz. İran, Irak ve Gürcistan'dan 112 iş adamı fuarda stant açan üretici firmalarımız ile ticari bağlantılar kurmak için Samsun'a geldi. Bu fuarımızda hem yeni iş bağlantıları kurulmasına imkân sağlanacak, hem de yabancı iş adamlarımıza Samsun'un, Karadeniz'in doğal güzelliklerini tanıtabilme imkânımız olacak" dedi.

Başkan Yılmaz, "Artık Samsunumuz dışa açılan bir performans sergileyecek"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında, "22 milyon konutta yüzde 10 oranında 2 milyon 200 bin konut her sene yenileniyor. Bunun üzerine nüfus artışı ve çeşitli nedenlerden ötürü konut artışını hesaba katarsak senede 4-4,5 milyon konut ediyor. Bu rakam birçok ülkenin nüfusundan fazladır.

Ben Samsun'umuzdaki fuarlarımıza Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerden uçakla ziyaretçimiz geldiğinde rahat edeceğim. Artık Samsunumuz dışa açılan bir performans sergileyecek. 3 Nisan itibariyle Krasnodar uçuşlarımız başlayacak. Altı ay kadar bu uçuşlardan doğan zararı biz karşılayacağız. Haftada iki gün geliş gidiş olacak. Zamanla ilişkilerimiz daha da gelişecek. Ortaklaşa işler yapabileceğiz. Kazan kazan anlayışına dayalı iş yapacağız. Bu sistem oturduğunda Samsun'u kimse tutamaz” dedi.

Vali Osman Kaymak, "Samsun artık Karadeniz'in amiral ilidir"

Samsun Valisi Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, "Arkadaşlar, Samsun'da açılan her fuarın ilimize ve bölgemize çok şey kattığına şahit oluyoruz. Daha önceki fuarlarda bunu gördük. Samsun büyük potansiyeli olan bir il. Turizmde, tarımda, sağlıkta, sporda ve istihdamda mevcut altyapımızı çok daha iyi kullanırsak Samsun çok daha iyi yerlere gelecektir. Samsun artık göç veren değil, göç alan bir il. Son verilere göre artık çevre ve komşu illerimizdeki halkımız Samsun'a geliyorlar.

Samsun artık Karadeniz'in amiral ilidir. Kendimizi geliştirmemiz için dünya ile ticaret yapmalıyız. Onun için bu birlikteliği önemsiyoruz. İnşaat sektörü ülkemiz ve bölgemiz için çok önemli bir alandır. Fuara katılan firmalarımıza çok teşekkür ediyorum. Fuarımızın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından 'Yapı, inşaat malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve teknoloji Fuarı’nın açılışı Vali Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali Kaymak açılış töreni sonrasında protokol üyeleri ile birlikte fuara katılan yapı, inşaat malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz ve teknolojilerin sergilendiği stantları gezerek, ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

22-25 Mart 2018 tarihleri arasında açık olacak fuarın açılış programına ayrıca, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sektör temsilcileri, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.


Yayın Tarihi: 21/03/2018

Diğer Resimler

Samsun İnşaat Fuarı Açılışı Gerçekleştirildi
Samsun İnşaat Fuarı Açılışı Gerçekleştirildi
Samsun İnşaat Fuarı Açılışı Gerçekleştirildi