Anıt Park Dumansız Hava Sahası İlan Edildi


Anıt Park Dumansız Hava Sahası İlan Edildi

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında alınan karar gereği, Atatürk Anıt Parkı ‘Dumansız Hava Sahası’ olarak ilan edildi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu kararı ile dumansız hava sahası ilan edilen, şehrimizin sembolü Atatürk Anıtı’nın da içinde yer aldığı Anıt Park’ta projenin duyurusunu gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürü yaptığı konuşmasında, “18 Haziran tarihinde Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında aldığımız karar gereği, bulunduğumuz Atatürk Anıt Parkı ‘Dumansız Hava Sahası’ olarak ilan edildi. Bu park da artık dumansız olarak oturup-gezebileceğiz, yürüyebileceğiz. Bu Samsunumuz ve Türkiye için dumansız hava sahası için çok güzel bir uygulama olacak. Hayırlı olsun.” dedi.

Böyle bir projeye katkı sağlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Burası bildiğiniz gibi Anıt Park. Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk adımının atıldığı, ilk meşalenin yandığı şehrin anıtlaştırıldığı bir parktayız. Buranın ayrıca dumansız hava sahası olması için Valiliğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte müştereken bir projeyi hayata geçirdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.

Çok güzel bir projenin öncülüğünde burada olduklarını ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bulunduğumuz bu alan Anıt Park, dumansız hava sahası olarak ilan ediyoruz. Bu karar nerden çıktı ona bakalım. Türkiye’de uyuşturucu maalesef gençliğimizin başının belası, illeti. Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Bizim Valilik emrinde olan uyuşturucu ile mücadele komisyonumuz var. Bütün kamu kurumları üye olarak ayda bir toplanıp ilimizdeki uyuşturucu ile mücadele konularını değerlendiriyoruz. Komisyonun bir önerisi olarak insanların sigara içmesini önlemek, özendirmeyi azaltmak ve güzel örnekleri ortaya koymayı hedefledik. Bu anlamda sigara içilmeyen dumansız park gündeme geldi” dedi.

Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda ilk adımın atıldığı, ilk meşalenin yakıldığı, Atamızın heykelinin olduğu Anıt Parkın dumansız hava sahası olarak ilan ettiklerini belirten Vali Osman Kaymak, “Bu konuda da bütün Samsunlu vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Uyuşturucu sigara alışkanlığından geçiyor. Sigara içmekle gençler uyuşturucuya başlıyorlar.  Çocuk parkta bir sigara içeni gördüğü zaman ona özeniyor.  Bu özendirmeyi kaldırma anlamında bu projeyi anlamlı buluyorum. Bu anlamda çocuklarımızın geleceği için Samsunlu vatandaşlarımızın bu projeyi destekleyeceklerine inanıyorum. Her şeyi çocuklarımız için yapıyoruz. Onları bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 17/09/2019