Bakan Pakdemirli Ordu'da 2020 Yılı Fındık Rekoltesini Açıkladı


Bakan Pakdemirli Ordu'da 2020 Yılı Fındık Rekoltesini Açıkladı

"Sayın Cumhurbaşkanımız Tarafından Hasat Öncesi Fiyat Açıklanacak"

"TMO, Bu Konuda Hazırlıklarını Tamamladı, Devreye Girecek"

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya giden Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bolaman Projesi Tanıtım Toplantısına katıldı. Bakan Pakdemirli burada yaptığı açıklamada fındık rekoltesine de değinerek, 2020 yılı fındık rekoltesini 665 bin ton olarak öngördüklerini belirtti.

Karadeniz ve Ordu Fındık müstahsilinin, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte TMO'nun üretici dostu fiyat politikalarından memnun olduğunun altını çizen Pakdemirli "Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından hasat öncesi açıklanan fındık alım fiyatları üreticide büyük memnuniyetle karşılanmıştı.  Fındık rekoltesini belirlemek amacıyla, üretim yapan illerimizde "Fındık Rekolte Tahmin Komisyonları'nı" oluşturduk. Sahadaki fındık bahçelerini gezen komisyonlar, çotanakları sayarak önce ilçe, daha sonra da il rekolte tahminlerini belirlemiştir. Buna göre 2020 yılı fındık rekoltemizi, 665 Bin ton olarak öngörmekteyiz" açıklamasını yaptı.

Ulusal ve uluslararası piyasaları da her gün takip ettiklerini belirten Bakan Pakdemirli "İnşallah bu sene fındık alım fiyatları, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yine hasat öncesi açıklanacaktır. TMO da, bu konuda hazırlıklarını tamamladı. Ordumuza, Karadeniz'imize ve Ülkemize şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

Kaynak: tarimorman.gov.tr


Yayın Tarihi: 16/07/2020