Bafra’ya Dev Spor Yatırımları


Bafra’ya Dev Spor Yatırımları

Gençlik ve Spor Bakanı  Akif Çağatay Kılıç:"Şu anda kullanım ya da inşa aşamasında olan tesislerimiz Bafra'ya verdiğimiz önemin en güzel kanıtı"

Türkiye’nin dört bir yanına dev yatırımlar yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun’un Bafra İlçesi’nde de önemli tesisler inşa etti. 5 bin kişi kapasitesi Bafra Stadyumu, Yarı Olimpik Yüzme havuzu ve 2 bin kişi kapasiteli Bafra Spor Salonu artık Bafralı vatandaşlara hizmet veriyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, diğer illerde ve ilçelerde olduğu gibi Bafra ilçesinde de halkın, özellikle de gençlerin spor yapma alışkanlığı edinebilmesine imkan sağlayacak şehir altyapılarına önem verdiklerini belirterek, " Şu anda kullanım ya da inşa aşamasında olan tesislerimiz bunun en güzel kanıtıdır" diye konuştu.

Samsun’un Bafra İlçesi, AK Parti iktidarları döneminde birçok alanda olduğu gibi sportif anlamda da önemli yatırımlar kazandı. Maliyeti 9 milyon 972 bin lirayı bulan 5 bin kişi kapasiteli Bafra Stadyumu, 30 Aralık 2014’te hizmete açıldı. Bafra Stadyumu’nun yanı sıra, ihalesi 4 Ekim 2011 tarihinde yapılan 2 bin kişi kapasiteli Bafra Spor Salonu, 2013’te tamamlanarak Bafralı vatandaşların hizmetine sunuldu. 7 bin 80 metrekarelik bir inşaat alanına yapılan tesiste 8 adet sporcu soyunma odası, 4 adet hakem odası, 1 adet ilkyardım odası, 1 adet doping kontrol odası, basketbol, voleybol, hentbol, güreş ve boks oyun alanlarının yanı sıra, 3 adet de antrenman salonu bulunuyor. Proje maliyeti 8 milyon 200 bin lirayı bulan spor salonu, özellikle gençlerin spor yapabilmeleri için önemli bir tesis konumunda.

500 seyirci kapasitesi olan Bafra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu da bu tesislerden bir tanesi. İhalesi 4 Ekim 2013’te yapılan havuz, 18 Temmuz 2015 tarihinde tamamlandı. Bu tarihten itibaren faaliyete giren havuzun maliyeti 5 milyon 500 bin lira oldu. 5 bin 155 metrekare inşaat alanına sahip Bafra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun içerisinde 1 adet 6 kulvarlı yarı olimpik havuz, 1 adet çırpınma havuzu, 2 adet sporcu soyunma odası, 2 adet hakem odası, 2 adet antrenör odası, 1 adet sauna, 1 adet fitnes salonu bulunuyor.

Ayrıca Bafra İlçesi Balıklar Mahallesi’nde 25x40 metre ebatlarındaki halı saha ve soyunma odası inşaatı da devam ediyor. Bu tesis de önümüzdeki nisan ayından itibaren Bafralı vatandaşların kullanımına açılacak.

 "Şehir alt yapısına önem veriyoruz"

Bafra'daki yatırımlar ve hizmete sunulan tesislerle ilgili değerlendirme yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporun sağlıklı bir toplum olmanın ve sosyalleşmenin en önemli aracı olduğunu belirterek, "Toplumumuzda spor yapma kültürünü geniş kitlelere yaymayı hedefledik, çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz"dedi.

Milletin sporla ilişkisini izleyici olma konumundan çıkarıp aktif ve katılımcı bir konuma dönüştürmek istediklerini de ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer illerimizde ve ilçelerimizde olduğu gibi Bafra ilçemizde de halkımızın özellikle de gençlerimizin spor yapma alışkanlığı edinebilmesine imkan sağlayacak şehir altyapılarına önem veriyoruz. Şu anda kullanım ya da inşa aşamasında olan tesislerimiz bunun en güzel kanıtıdır. Samsun'un hem tarihimiz açısından hem de AK Parti iktidarları açısından çok ayrı bir önemi var. Atatürk Milli Mücadeleye buradan başladı. Samsun Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşuna öncülük etti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı için ilk yola Samsun'dan çıktı. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Başbakan olur olmaz ilk ziyaretini Samsun'a yaptı. İktidara giden seçim mitinglerinin ilkini hep Samsun'dan başlattık. Ben 4 dönemdir TBMM'de Samsunluları temsil ediyorum. Bu vesile ile  Bafralı kardeşlerimize de şükranlarımı sunarım. Bizi hiç bir zaman yalnız bırakmadılar" 


Yayın Tarihi: 11/02/2016