Ayvacık’ta “Evde Hayat Var”


Ayvacık’ta “Evde Hayat Var”

Ayvacık Belediyesi Covid-19 salgını sebebi ile İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreci “Evde Hayat Var” sloganı ile fırsata çevirerek evde çocukların eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak ve ev halkı ile birlikte faaliyetler yaparak aile kurumunu güçlendirmek amacıyla 7’den 70’e tüm vatandaşlar için ödüllü yetenek yarışması düzenledi.

Evde Hayat Var, Birlik ve Beraberlik, Yardımlaşma, Aile ve Doğa konularından birinin işleneceği yarışmada Okul öncesi (Resim), İlkokul öğrencileri (Resim),  Ortaokul öğrencileri (Şiir), Lise öğrencileri (Kompozisyon) ve yetişkinler; Şiir, Evde Etkinlik (Ailece Oynanan Oyunlar, Masal Anlatma vb.), El Sanatları (dikiş, nakış, el işi, ahşap boyama, ahşap oyma, taş boyama vb.) olmak üzere toplamda 7 kategoride ayrı ayrı yarışacaklar.  Son başvuru tarihi 10 Mayıs olan yarışmada vatandaşlar,  çalışmalarını resim ve video olarak Belediyenin whatsapp iletişim hattı üzerinden gönderecekler. Oluşturulacak komisyon tarafından her kategoride değerlendirilerek belirlenen 5 çalışma internet sitesinde paylaşılarak halkın oylamasına sunulacak.  Her kategoriden dereceye giren ilk 3 çalışmaya ödül verilecek. 

Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı “ Bu zorlu süreçte evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızı kısa bir süreliğine de olsa farklı bir aktiviteyle güzel zaman geçirebilmelerini sağlamak amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. Düzenlemiş olduğumuz bu yarışma ile vatandaşlarımız yeteneklerini sergileyerek hem eğlenecek hem de hediyeler kazanacaklar. İnanıyorum ki bu zor günleri geride bıraktığımızda, çoluk çocuk, genç yaşlı tüm vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde ilçemizde yaşam sürmeye devam edeceğiz. Ancak bu süreçte her birimizin sağlığı her şeyden önemli. Bu zorlu süreçte vatandaşlarımızın da kurallara uyup evlerinde kalarak virüsün yayılımını engellemek için bizlere destek vermelerini önemle rica ediyoruz. “dedi.


Yayın Tarihi: 14/04/2020