Ayvacık Milli İradesine Sahip Çıktı


Ayvacık Milli İradesine Sahip Çıktı

     15 Temmuz Cuma akşamı Ülkemize yapılan darbe girişimi tüm yurtta olduğu gibi Ayvacık İlçesinde de  halk tarafından da çok ciddi bir tepki ile karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısına kulak veren ilçe halkı sokaklara akın etti.  İlçenin Orhangazi mahallesi Kent Meydanın da milli irade ve demokrasiye sahip çıkmak için toplanan vatandaşlar Türk bayrakları ile darbe girişimine tepki göstererek "Ayvacık burada darbeciler nerede, Allahu Ekber" gibi sloganlar attı.

     Kent Meydanını dolduran vatandaşlara Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş,  İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Belediye Başkanı Mustafa Belur,  Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Güler, Refahittin Şencan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Kemalettin Gökçe, Yılmaz Ersoy, Belediye Meclis Üyeleri, İçe Müftüsü Hadi Keskin, Belediye müdürleri ve tüm personel, Ak parti İlçe Kadın kolları ile  ilçe Gençlik Kolları başkanları, Ak Parti İlçe Teşkilatı ve üyeleri eşlik ettiler.

     Açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan İlçe vatandaşlarının darbe girişimine karşı dik durduğunu ve bu dik duruşuna devam edeceğini söyleyerek ‘’ Reisi Cumhurumuzun emirlerini bekleyeceğiz sonuna kadar. Halk bu demokrasi mücadelesini bırakmayıp bunları en ağır şekilde cezalandıracaktır. İl başkanlığımızla, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız ve halkımızla sokaklarda olmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.

     Belediye Başkanı Mustafa Belur yaptığı konuşmada darbe girişiminin önlenmesinin kahramanının halk olduğunu belirterek ‘’ Yürekten söylüyorum ki şu meydanları dolduran Ülkemizde ve ilçemizde yaşayan herkes o kadar kutsalsınızki bu ülkenin, bu memleketin gerçek sahibi sizlersiniz. Asıl olan sizsiniz. Önünüzde saygı ile eğiliyorum.

    15 Temmuz akşamı Ülkemizi bölmek isteyen hainler karşısında birlik ve beraberliğinizle dik durarak Türk'ün gücünü en iyi şekilde gösterdiniz. Bu gün bu saatte bu meydanda toplanarak demokrasimize ve milletin iradesine engel olmaya çalışanlara Ayvacık halkı olarak çok güzel bir cevap veriyoruz. " Millet eğilmez Türkiye yenilmez."  Bu ülke için milletimiz için şehit olan askerlerimize, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum onlar bizim kutsalımızdır. Ruhları şad olsun. Devletimiz ve siz milletimiz ilelebet bağımsız olarak özgür olarak kalacaksınız buna yürekten inanıyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Demokrasi şölenimize hoş geldiniz.’’ dedi.

     Belediye Başkanından sonra konuşma yapan İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca ‘’  Bu gün  Türkiye’nin kuzeyinden güneyine doğusundan batısına her birinizin milli iradesine ipotek koymaya çalışanlara yine bu memleketin milletinin verdiği cevabı kutlamak için buradayız. Cumhurbaşkanımızla beraber vatanımız için ne gerekiyorsa üstümüze düşeni canla başla yaptık ve bundan sonra da  Türkiye cumhuriyetine hiç kimse bir daha asla böyle bir  cüreti gösteremeyecektir.’’ dedi.

       Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise konuşmasında ‘’ Sevgili hemşerilerim Olayın başından beri Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu o memleket sevdası ve basiretiyle, Başbakanımız Binali Yıldırım, hükümet üyelerimiz, milletvekillerimiz ve vatansever komutanlarımızla birlikte halkımızla kenetlenerek bu belanın üstesinden geldik çok şükür. Öncelikle ülkemizin dirliği, birliği için ülkenin bütünlüğünü korumak adına canını seve seve feda eden son yıllarda PKK terör örgütüne karşı mücadele ederek şahadet şerbetini içen başta 1.5 ay önce bu güzel ilçede defnettiğimiz şehit kardeşlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

      Darbe yapma girişimine kalkışanlar bir kez daha şu gerçeği gördüler. Türk milleti demokrasi konusunda engin bir tecrübeye sahip ki, hiç kimse bu büyük milletin iradesiyle oyun oynayamaz. Hiç kimse bu büyük milletin demokrasi aşkıyla ve özgürlük umdesiyle asla ve asla boy ölçüşemez. tekrar bütün milletimize geçmiş olsun diyor, demokrasi bayramımız 15 Temmuz ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum. "


Yayın Tarihi: 17/07/2016